ΜΕ ΜΑΥΡΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Με μαύρες σημαίες ετοιμάζονται να υποδεχτούν τον πρωθυπουργό στις 20 Σεπτεμβρίου οι κάτοικοι του Καστελλίου, διαμαρτυρόμενοι για το έργο του νέου αεροδρομίου, όπως αποφάσισαν στη χθεσινή λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή. Οι κάτοικοι θα ζητήσουν συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα για να του εκθέσουν τις αντιρρήσεις τους για το έργο.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται στο Ηράκλειο στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου, οπότε θα παραβρεθεί στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Κρήτης, ενώ το θέμα του Καστελλίου θα βρεθεί μεταξύ των βασικών θεμάτων του συνεδρίου.

Όπως τονίστηκε από τους παρευρισκόμενους στη λαϊκή συνέλευση, από τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του αεροδρομίου θα πληγεί μια τεράστια περιοχή που περιλαμβάνει την Πεδιάδα, το Μονοφάτσι, τα Αστερούσια, την Δίκτυ και το Οροπέδιο Λασιθίου.

Δεκάδες κάτοικοι της περιοχής πήραν τον λόγο στη λαϊκή συνέλευση εκφράζοντας τους φόβους τους για την περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή της περιοχής τους, τονίζοντας θέματα όπως η μόλυνση του περιβάλλοντος, η εκρίζωση 200.000 ελαιόδεντρων, η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα κ.ά.

Η λαϊκή συνέλευση κατέληξε σε απόφαση για σειρά δράσεων το προσεχές διάστημα.

Συγκεκριμένα προγραμματίζονται:

  • Αυτοκινητοπομπή με μαύρες σημαίες στην υποδοχή του πρωθυπουργού στο Ηράκλειο.
  • Συγκέντρωση ενημέρωσης στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου στις 13 Σεπτέμβρη.
  • Συνέχιση των ενημερωτικών κινητοποιήσεων ενημέρωσης στα χωριά του Δήμου Μινώα-Πεδιάδας ενάντια στην απόκρυψη, το ψέμα, την παραπληροφόρηση και για την ενημέρωση των κατοίκων.
  • Εκθεση θέσεων για την αποτροπή τους εγκλήματος, από εκπρόσωπο της «Πρωτοβουλίας» στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Κρήτης (θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον χώρο του συνεδρίου, ενώ θα επιδιωχθεί και συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό).
  • Συναυλία με τους Χαΐνηδες για την οικονομική στήριξη των δράσεων.

(Κεντρική φωτογραφία: * ΕΦΣΥΝ/ Μάριος Διονέλλης).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 04.09.2017