ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΒΑΠΟΡΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Χωρίς τρακτέρ αλλά με μεγάλη συμμετοχή θα γίνει η «απόβαση» των αγροτών της Κρήτης στην Αθήνα την Παρασκευή.

Μετά τις αρχικές διαφωνίες της Δευτέρας, η Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή δεν χρειάστηκε καν να συνεδριάσει χθες, αφού δόθηκαν επαρκείς διευκρινίσεις σχετικά με την «αυτονομία» της διαδήλωσης των Κρητικών.

Οι ενστάσεις είχαν να κάνουν με το ενδεχόμενο ταύτισης με τους αγρότες της Θεσσαλίας, υπό τις σημαίες της ΠΑΣΥ και με την ομάδα του Βαγγέλη Μπούτα.

Χθες το κλίμα ήταν ενωτικό, με δηλώσεις για κοινά προβλήματα και κοινό αγώνα. Οι δύο ναυτιλιακές εταιρείες (ΑΝΕΚ – Μινωικές) προσφέρουν ειδικές τιμές για τη μετάβαση των αγροτών (20 ευρώ με επιστροφή), ενώ θα υπάρξει απαγόρευση φόρτωσης τρακτέρ και άλλων αγροτικών μηχανημάτων στα πλοία.

Εν τω μεταξύ στην Κρήτη συνεχίζονται οι καταλήψεις εφοριών σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Αγιο Νικόλαο, όπου σημειώθηκαν και περιορισμένα επεισόδια, όταν οι αγρότες επιτέθηκαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, μετά το πέρας της διαδήλωσης που είχαν οργανώσει μαζί με αγρότες από την Ιεράπετρα, κατευθύνθηκαν στα γραφεία του κόμματος όπου έριξαν αυγά και γιαούρτι στην πρόσοψη του κτιρίου, σπάζοντας και τη φωτεινή επιγραφή.

Στο Ρέθυμνο η κινητοποίηση έλαβε διαστάσεις αμφιβόλου αισθητικής, φτάνοντας στα όρια της κακοποίησης ζώων.

Συγκεκριμένα, κάποιοι από τους αγρότες είχαν την έμπνευση να γράψουν τα ονόματα των κομμάτων με σπρέι πάνω σε τρία γουρούνια τα οποία περιέφεραν στο κέντρο της πόλης.

Στα Χανιά οι αγρότες οργανώνονται για την επιβίβαση στο πλοίο της γραμμής από Σούδα για Πειραιά, το βράδυ της Πέμπτης.

Ξεχωριστή αντιπροσωπεία αγροτών-μελών του ΚΚΕ θα ταξιδέψει με το ίδιο πλοίο για να συμμετάσχει στην κινητοποίηση της ΠΑΣΥ στο Σύνταγμα.

(Κεντρική φωτογραφία: Χωρίς τρακτέρ ανεβαίνουν στην πρωτεύουσα οι Κρητικοί αγρότες, που σε χθεσινές διαδηλώσεις πέταξαν αυγά και γιαούρτια στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. *ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΓΑΝΟΣ).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 10.02.2016