«ΜΕΣΑ ΟΙ ΞΕΝΟΙ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Φαγωθήκαμε να τους διώξουμε. Και καλά, εμείς τους λέγαμε να φύγουν. Αυτοί γιατί έφυγαν; Και τώρα κάνουμε τα πάντα για να γυρίσουν πίσω γιατί θα μείνουν αμάζευτα τα αμπέλια, οι ελιές και τα κηπευτικά στα θερμοκήπια.

Για τους ξένους εργάτες γης, λέω, που έρχονταν και μας έπαιρναν τις δουλειές, θυμάστε;

Και να σου τα «έξω οι ξένοι», και δώστου τα «γιατί δεν μένουν στην πατρίδα τους τα πολεμήσουν», και ξανά μανά «και για τους Έλληνες δεν κάνετε τίποτα» και άλλα τέτοια ωραία.

Και ξαφνικά, ανοίγει η Ιταλία τις διαδικασίες και δίνει άδειες επί μακρόν παραμονής και καλύτερες συνθήκες και περισσότερα δικαιώματα στους εργάτες γης και πάνε όλοι προς τα εκεί. Τα ίδια και οι Ισπανοί που όπως φαίνεται θα καταφέρουν να τις μαζέψουν φέτος τις ελιές. Και εσύ μένεις με άδεια χέρια, ή μάλλον χωρίς χέρια.

Στην Κρήτη μόνο θα χρειαστούμε από Σεπτέμβρη 20.000 εργάτες για τον τρύγο, για τα θερμοκήπια και για τις ελιές. Δεν τα λέω εγώ, τα λένε οι ίδιοι οι παραγωγοί, ο Μύρωνας Χιλετζάκης από την ΕΑΣΗ και ο Γιάννης Γαϊτάνης από την Ιεράπετρα.

Τα λέει όμως και ο ίδιος ο Μητσοτάκης: «Εχουμε ήδη φαινόμενα σοδειών που δεν μαζεύονται, μεγάλα έργα τα οποία κινδυνεύουν σήμερα να καθυστερήσουν, επειδή πολύ απλά λείπουν από τη χώρα εργατικά χέρια».

Αλλά προσέξτε, ακόμα και για το δημογραφικό τους χρειαζόμαστε τους μετανάστες. Ξανά από το στόμα του πρωθυπουργού: «Η ώριμη και, κυρίως, η συνειδητή ένταξη αλλοδαπών στην ελληνική κοινωνία θα ανακουφίσει και την πληθυσμιακή μας υποχώρηση».

Βρε πως αλλάζουν οι καιροί. Στον Άδωνι, στον Πλεύρη και στον Βορίδη τα είπε αυτά ο Μητσοτάκης; Στα ακροδεξιά υπόγεια της γαλάζιας πολυκατοικίας τους μετέφερε τα νέα;

Αλλαγή γραμμής παιδιά: Τώρα το σύνθημα είναι «Μέσα οι ξένοι».

Δημοσιεύθηκε στo Cretanews.gr στις 22.06.2022