«ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ» ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Δεν έχει προηγούμενο η ένταση που κυριαρχεί μεταξύ των δύο ομάδων που βρίσκονται πλέον σε ανοιχτό πόλεμο εντός της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο.

Μετά τα παρατράγουδα και τις καταγγελίες για «πραξικοπηματικές ενέργειες» ως προς την εκλογή της Συντονιστικής Ομάδας στη Δημοτική Οργάνωση Ηρακλείου η μειοψηφία των μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής με νέα επιστολή της ζητά την καθαίρεση του εκλεγμένου γραμματέα αμφισβητώντας ευθέως το κύρος της εκλογής του.

Για τους πιο αμύητους στην ανθρωπογεωγραφία του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο διευκρινίζεται ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές τον Ιούνιο, στη Νομαρχιακή Επιτροπή επικράτησε (με 6-5) η ομάδα νεώτερων μελών-στελεχών που βρίσκονται απέναντι από την παλιά φρουρά, η οποία συντάσσεται με τον βουλευτή του νομού Βασίλη Κεγκέρογλου.

Η συγκεκριμένη ομάδα επέβαλε τους δικούς της συσχετισμούς στηΔημοτική Οργάνωση Ηρακλείου (αφορά μόνο τον Δήμο Ηρακλείου και όχι όλο τοννομό), με αποτέλεσμα να αντιδράσει η πλειοψηφία της Νομαρχιακής Επιτροπής ακυρώνοντας το αποτέλεσμα.

Τώρα πλέον η μειοψηφία της Νομαρχιακής Επιτροπής ζητά την παραίτηση του γραμματέα μιλώντας ακόμα και για φαινόμενα νοθείας στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου.

Στην ανακοίνωση που υπογράφουν τα 5 από τα 11 μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου αναφέρεται:

1.Οι δημόσιες δηλώσεις του κ. Καρακατσάνη για τα εσωκομματικά θέματα είναι εντελώς προσωπικές και δεν εκφράζουν τη Ν.Ε., αφού καμία συνεδρίαση δεν έγινε και καμία εξουσιοδότηση δεν του έχει παρασχεθεί και επιπλέον αποτελούν αντικαταστατική ενέργεια.

2.Το περιεχόμενο των δηλώσεων είναι προσβλητικό για το ΠΑΣΟΚ, τα όργανά του και κυρίως την πρόεδρο, αλλά κυρίως για την κοινωνική βάση και τους αγνούς υποστηρικτές της παράταξης και πέρα από κάθε δεοντολογία, πρόβλεψη του καταστατικού και των εσωτερικών κανονισμών.

3.Ο κ. Καρακατσάνης “εκλέγεται” στη Ν.Ε. μόνο χάρη στη νοθευμένη κάλπη, για την οποία έχει υποβληθεί ένσταση προκειμένου να ακυρωθεί. Όπως πληροφορηθήκαμε προφορικά από την Επιτροπή Πιστοποίησης Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ, έχει καταρχήν αποφασιστεί η πειθαρχική δίωξη των πρωταίτιων της νόθευσης του αποτελέσματος με διπλοψηφίες εν αγνοία των ψηφισάντων, τηλεφωνικές ψήφους, πλαστογραφίες και μη δικαιούμενους εκλογείς.

4.Ο κ. Καρακατσάνης χρησιμοποιεί καταχρηστικά τον τίτλο του γραμματέα της Ν.Ε. Ηρακλείου, αφού εκκρεμεί η πειθαρχική εκκαθάριση του θέματος της κάλπης του Ε.Τ. Δήμου Χερσονήσου και έχει προσβληθεί η (παρα)διαδικασία συγκρότησης της Ν.Ε.

Μετά και την εντελώς αντικαταστατική συμπεριφορά του κ. Καρακατσάνη, καλούμε τα αρμόδια όργανα να φρονήσουν για την άμεση εφαρμογή του καταστατικού και των αποφάσεων της προέδρου του ΠΑΣΟΚ…

Νεότερη ενημέρωση:

Πλήρη κάλυψη στους μειοψηφούντες της Κεντρικής Επιτροπής (του κλίματος Κεγκέρογλου) παρείχε οεκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης σε σχέση με το αρχικό ζήτημα της εκλογής στη δημοτική οργάνωση του Ηρακλείου. Ερωτηθείς σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν την συγκρότηση της Συντονιστικής Επιτροπής της Δημοτικής Οργάνωσης Ηρακλείου Κρήτης ο κ. Χρηστίδης δήλωσε: «Η συγκρότηση σε σώμα της Σ.Ε της Δ.Ο. Ηρακλείου έγινε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 25 παρ. 2 του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ και τις σχετικές οδηγίες της Προέδρου Φώφης Γεννηματά στη συνάντησή της με μέλη της Ν.Ε του νομού Ηράκλειου στις 16/7/2016».

(Κεντρική φωτογραφία: Από την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο τον Ιανουάριο του 2015 – Τρίτος από δεξιά ο μετέπειτα γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μιχάλης Καρακατσάνης. *IMAGE SERVICES).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 11.10.2016