ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Υπερβάλλων ζήλος από αστυνομικό που δεν του άρεσε το πανό των διαδηλωτών.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στις διαδηλώσεις στο Ηράκλειο, οι οποίες κατέληξαν μπροστά στο κτήριο της αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης όπου και επιδόθηκαν ψηφίσματα διαμαρτυρίας. Για ακόμα μία φορά οι διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου ακολούθησαν διαφορετικές κατευθύνσεις ενώ αμηχανία προκάλεσε η διασταύρωσή τους στα δύο αντίθετα ρεύματα της παραλιακής λεωφόρου.  

Στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου συμμετείχαν σωματεία εργαζομένων από το χώρο της Υγείας και της Παιδείας, οι δημοτικοί υπάλληλοι, οι σχολικοί φύλακες, μέλη του Σύριζα, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΕΠΑΜ και πολλά πρωτοβάθμια σωματεία καθώς και μέλη της ομοσπονδίας εμποροβιοτεχνών. Η πορεία κατευθύνθηκε προς της 1η εφορία Ηρακείου όπου και τοποθετήθηκε συμβολικά λουκέτο από τους διαδηλωτές ενώ οι εκπρόσωποι των σωματείων έκαψαν στην είσοδο εκαθαριστικά σημειώματα και εντολές πληρωμής φόρων. 

Το ΠΑΜΕ κατευθύνθηκε από την Πλατεία Ελευθερίας στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης όπου και επιδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας για τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. 

Προσαγωγή για το… πανό

Στα Χανιά και στο Ρέθυμνο επίσης διοργανώθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με μικρότερη όμως συμμετοχή ενώ στον Άγιο Νικόλαο ο υπερβάλλων ζήλος μιας αστυνομικού οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Μανώλη Πεπόνη.

Η αστυνομικός κατά την ώρα της περιπολίας της αντιλήφθηκε τους συνδικαλιστές να αναρτούν περιμετρικά του Ηρώου της πόλης πανό που ανέγραφε: «Όλοι μαζί θα νικήσουμε τα μνημόνια». Η αστυνομικός θεώρησε προσβολή για το μνημείο την ανάρτηση του πανό και ζήτησε να αφαιρεθεί ενώ μετά την άρνηση των συνδικαλιστών ζήτησε ενισχύσεις. Λίγη ώρα μετά ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου μεταφερόταν με περιπολικό στο Τμήμα, όπου όμως αντί να δώσει τελικά έλαβε εξηγήσεις από τους αστυνομικούς υποδιευθυντές που έφτασαν εκεί και οι οποίοι μίλησαν για… παρεξήγηση αφήνοντάς τον φυσικά ελεύθερο… 

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 07.11.2013