ΛΑΟΣ ‘Η ΦΡΕΓΑΤΕΣ;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Είχα την τιμή να θέσω το διαζευκτικό ερώτημα των ημερών στον ίδιο τον πρωθυπουργό, όταν επισκέφθηκε τους σεισμόπληκτους στο Αρκαλοχώρι. Αρτι αφιχθείς, εκείνος, από την Ουάσινγκτον και το Παρίσι όπου πήρε εντολές για την αγορά των φρεγατών. Το θύμισε εξάλλου και ο ίδιος εμφατικά στους Αρκαλοχωρίτες ότι παράτησε τα σαλόνια για να μεταβεί στα σεισμόπληκτα αλώνια τους. «Νέα σπίτια για τους πληγέντες ή νέες φρεγάτες;» τον ρώτησα, για να απαντήσει με εμφανή ενόχληση πως «το ένα δεν αποκλείει το άλλο».

Από τότε το ερώτημα ξαναμπήκε με διάφορους τρόπους στη δημόσια σφαίρα, ακόμα και από τον ίδιο. «Και ψωμί και κανόνια» μας είπε στη Βουλή ενώ και ο Γεραπετρίτης ρώτησε τους συνταξιούχους αν προτιμούν αναδρομικά ή φρεγάτες. Τελικά οι φρεγάτες (και τα Rafale) είναι στον δρόμο, τα αναδρομικά αργούν πολύ και τα σπίτια ακόμα περισσότερο.

Το ερώτημα όμως παραμένει με κάθε μορφή: «Αντιπλημμυρικά έργα ή φρεγάτες;», «πυροσβεστικά αεροπλάνα ή φρεγάτες;». Η απάντηση θα είναι πάντα φρεγάτες. Και μάλιστα θα συνηγορούν σε αυτήν και αρκετοί από τους σεισμοπαθείς, από τους πυρόπληκτους, από τους συνταξιούχους κτλ. Οσο δεν λέμε στους ανθρώπους πως θα βγαίνουμε πάντα χαμένοι στον διαγωνισμό εξοπλισμών με την Τουρκία, όσο δεν μιλάμε για διάλογο και συνεργασία και όσο ακόμα και η Αριστερά επιμένει σε μαξιμαλιστικές θέσεις των 12 μιλίων (ακούς Αλέξη;).

Το πραγματικό ερώτημα είναι «Λαός ή φρεγάτες;» και η απάντηση δυστυχώς θα παραμένει η ίδια: «Φρεγάτες».

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 18.10.2021