ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ενταση προκλήθηκε μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και δημοσιογράφων κατά τη σύσκεψη του πρωθυπουργού με αγροτικούς και κτηνοτροφικούς φορείς της Μεσαράς.

Μετά το τέλος της εισηγητικής ομιλίας του πρωθυπουργού ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους να αποχωρήσουν από την αίθουσα, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις τόσο στους εκπροσώπους του Τύπου όσο και στους ίδιους τους παραγωγούς.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως στόχος του είναι να μιλήσει πρόσωπο με πρόσωπο με τους αγρότες και να μη μετατραπεί η σύσκεψη σε τηλεοπτικό σόου, ενώ προς στιγμήν κάποιοι από τους εκπροσώπους των παραγωγών απείλησαν πως θα αποχωρήσουν από την αίθουσα αν έφευγαν οι δημοσιογράφοι.

Ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στους δημοσιογράφους ζητώντας τους να αποχωρήσουν, ενώ σχετικό αίτημα για την παραμονή των συναδέλφων του στον χώρο υπέβαλε ο πρόεδρος της τοπικής Ενωσης Τεχνικών Τηλεόρασης, χωρίς όμως να γίνει αποδεκτό.

Στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάριζαν πως κατά παράδοση τέτοιες συσκέψεις γίνονται χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, κάτι όμως που δεν είχε διευκρινιστεί ούτε στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για την επίσκεψη Τσίπρα την προηγούμενη μέρα.

Τελικά οι δημοσιογράφοι αποχώρησαν και η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών με τη συμμετοχή περίπου 30 αγροτοσυνδικαλιστών της περιοχής.

(Κεντρική φωτογραφία: *EUROKINISSI).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 21.12.2016