+

ΚΟΙΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗ ΣΑΚΟΡΑΦΑ

Η ανακοίνωση-απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Σοφία Σακοράφα είναι ίσως ό,τι χειρότερο έχει να επιδείξει η κομματική γραφειοκρατία στο χώρο της Αριστεράς τα τελευταία χρόνια.

Αν τυχόν δεν έχει πέσει μπροστά στα μάτια σας, ο συντάκτης της ανακοίνωσης εγκαλεί τη Σακοράφα για την έδρα του Ευρωκοινοβουλίου (που κράτησε όταν ανεξαρτητοποιήθηκε) και για το τμήμα του μισθού της που δεν δίνει στο κόμμα και στις κοινωνικές δομές, όπως ορίζει το Kαταστατικό για τους βουλευτές.

Και μόνο η επιλογή αυτών των επιχειρημάτων (ακόμα και αν ήταν σωστά) δείχνει την απώλεια κάθε ηθικού πλεονεκτήματος έναντι ενός ανθρώπου που λέει απλά «λυπάμαι για το ότι ονειρεύτηκα μαζί σας» (προφανώς μετά το νέο μνημόνιο και το γενικό ξεπούλημα).

Και συ, τρόφιμε της Κουμουνδούρου, κρίνεις πως πρέπει να απαντήσεις ότι δεν παρέδωσε την έδρα όταν ανεξαρτητοποιήθηκε (θα έπρεπε να είχες φωνάξει το ίδιο, τουλάχιστον όταν ερχόταν στον ΣΥΡΙΖΑ κρατώντας καβάντζα την έδρα του ΠΑΣΟΚ, αλλά δε σε είδα να ενοχλήθηκες τότε).

Εκείνη σου λέει για την Ελλάδα που βγάζετε στο σφυρί και συ της λες πως δεν έδινε λεφτά στο κόμμα (για κάνε μια ερώτηση τουλάχιστον πόσοι από τους σημερινούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν το ποσοστό αυτό ή απαρνήθηκαν άλλα προνόμια).

Τέλος, πριν στείλεις το κείμενο για έγκριση στα υπόγεια του Μαξίμου, κοίτα τη Σακοράφα τουλάχιστον στα μάτια, μήπως σου θυμίσει κάτι από τον παλιό σου εαυτό, πριν από το δημοψήφισμα.

Σου αναγνωρίζω μόνο ένα ελαφρυντικό: Εσύ την έγραψες και την έστειλες προς έγκριση. Τη δουλίτσα σου κάνεις, εξάλλου, και την κάνεις και καλά, καθώς φαίνεται. Μεγαλύτερο βάρος από σένα φέρει αυτός που σου την ενέκρινε.

Δημοσιεύτηκε στον Δρόμο της Αριστεράς, στις 01.06.2016