ΚΟΒΟΥΝ ΞΑΝΑ ΔΕΝΤΡΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αιτία εντάσεων γίνεται για άλλη μία φορά στο Ηράκλειο η κοπή των δέντρων που… εμποδίζουν τα έργα ανάπλασης που πραγματοποιεί ο Δήμος.

Στην προκειμένη περίπτωση αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει για δύο μεγάλα αρμυρίκια στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην περιοχή της Αγίας Τριάδας με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται για το επικείμενο κόψιμο των δέντρων χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή εγκληματική ειδικά σε μία πόλη που έχει τεράστια ανάγκη από πράσινο και καταγράφει έναν από τους χαμηλότερους δείκτες κατά κεφαλήν πρασίνου σε όλη την Ευρώπη.

Τις τελευταίες ημέρες στο σημείο έχουν καταγραφεί διαπληκτισμοί κατοίκων με τα συνεργεία που υλοποιούν το έργο καθώς οι περίοικοι εμποδίζουν την κοπή των δέντρων, τονίζοντας πως το σημείο που βρίσκονται οδηγεί σε “τυφλό” πεζοδρόμιο και στην πραγματικότητα δεν εμποδίζουν. Την απόφαση να κοπούν τα δέντρα επιβεβαιώνει στην Εφ.Συν. και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης τονίζοντας πως αν και έγινε προσπάθεια να σωθούν, δυστυχώς με βάση τη μελέτη του έργου η θέση τους εμποδίζει την κατασκευή του πεζοδρομίου. Ο ίδιος αναφέρει πώς θα φυτευτούν πολλά περισσότερα δέντρα στη θέση αυτών που θα κοπούν ενώ τονίζει πως υπάρχει και μερίδα κατοίκων που συμφωνούν με την απομάκρυνση των συγκεκριμένων δύο δέντρων.

(Κεντρική φωτογραφία: Τα δύο μεγάλα δέντρα, που σύμφωνα με την μελέτη ανάπλασης πρόκειται να κοπούν γιατί εμποδίζουν).