ΚΙ ΟΜΩΣ, ΞΕΡΑΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε. Οσο έντονα και να είναι τα φαινόμενα όταν το ίδιο το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει καταρτίσει πλημμυρικούς χάρτες που δείχνουν σχεδόν όλη τη Θεσσαλία «στο κόκκινο», όταν δέχεσαι συνεχώς πρόστιμα για την παράβαση των ευρωπαϊκών οδηγιών για το περιβάλλον, τότε δεν μπορείς να επικαλείσαι την κλιματική κρίση για να δικαιολογήσεις την ανεπάρκειά σου.

Και για δες ξαφνικά πόσο γρήγορα μπορεί να βρεθείς να βάζεις τα παιδιά σου σε μια βάρκα, πόσο γρήγορα μπορεί να είσαι ένας από τα 300 εκατομμύρια κλιματικούς πρόσφυγες που θα προστεθούν στον πλανήτη μέχρι το 2030.

Πάντως, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει νερά και είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες…

Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην αγνόηση καταδικαστικών αποφάσεων του ευρωπαϊκού δικαστηρίου για περιβαλλοντικά εγκλήματα, ανέφερε η Θεοδότα Νάντσου, επικεφαλής Περιβαλλοντικής πολιτικής του WWF μιλώντας στις Πίσω Σελίδες.

Η ίδια ανέφερε πως υπάρχει αναρτημένος ο χάρτης κινδύνου πλημμύρας για την ευρύτερη περιοχή του Βόλου που δείχνει ότι ολόκληρη η περιοχή είναι στο «κόκκινο». Το ίδιο συμβαίνει για τη Λάρισα και την Καρδίτσα κάτι που δείχνει ότι κανείς δεν μπορεί να λέει πως δεν γνώριζε το πρόβλημα.