ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έκλεισε και με το παραπάνω το μάτι στη Χρυσή Αυγή ο γραμματέας του κόμματος. Δεν χρειάζεται να το κρύβεις Μανώλη. Ούτε εκεί στη Νέα Δημοκρατία είναι τόσο κρυφό πως ακούτε και με το παραπάνω τις φωνές γύρω σας, που από εκείνη τη μέρα κραυγάζουν «μωρέ καλά της έκανε».

Κι αυτοί ψηφαλάκια είναι και θα χρειαστούν κάποτε. Και επειδή και το ακροδεξιό – φασιστικό ακροατήριο «δικά μας παιδιά είναι» γι’ αυτό δεν ψήφισε ο γραμματέας του κόμματος υπέρ της άρσης της ασυλίας Κασιδιάρη για εκείνα τα τηλεοπτικά χαστούκια.

Άλλωστε γιατί είναι ο καλός γραμματέας; Για τις βρώμικες δουλειές.

Όπως τότε, που το έπαιξε αντιμνημονιακός και δεν πήγε καν στην ψήφιση του τρίτου Μνημονίου. Και λίγο καιρό μετά ανταμείφθηκε με την ηγετική θέση στο κόμμα.

Η πρόσφατη αποκάλυψη του Βαξεβάνη ότι ένας υμνητής της χούντας εργάζεται στο πολιτικό του γραφείο και τον ακολουθεί σε όλα τα πόστα απ’ όπου πέρασε και ο ίδιος, απλά συμπληρώνει το παζλ. Φωτίζει ακόμα περισσότερο το νήμα που συνδέει τη Νέα Δημοκρατία με τη Χρυσή Αυγή.  

Στην Κρήτη είναι περήφανοι για την οικογένεια των Κεφαλογιάννηδων. Ένας αείμνηστος πρώην συνεργάτης πρωθυπουργού και καταδικασμένος για υπόθαλψη εμπόρων ναρκωτικών, ένας ανιψιός γραμματέας κόμματος, μια ξαδέρφη στο υπουργείο Τουρισμού και ένας ακόμη ξάδερφος, νεαρός βουλευτής με το ίδιο βαρύ όνομα για να συνεχίσει την παράδοση… Α, και ένα μεγάλο κανάλι για την απαραίτητη προβολή. Δεν είναι κι άσχημα, ε;  

Όλα αυτά δεν είναι κακά. Πάντα με την ψήφο του λαού βεβαίως. Βγάζει κι ο λαός τα συμπεράσματά του όμως. Γιατί εκτός από τη θεωρία των άκρων, που πλασάρεται ως πολύ της μόδας τελευταία, υπάρχει και η πανάρχαια θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων, που με τις τελευταίες ειδήσεις επιβεβαιώνεται ακόμα μία φορά…

Δημοσιεύτηκε στον Δρόμο της Αριστεράς, στις 09.03.2013