ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟΝ ΟΓΑ, ΕΦΟΔΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυγά και ντομάτες πέταξαν εναντίον των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο οι αγρότες της Κρήτης. Οι αγρότες κινήθηκαν προς το σημείο που βρίσκονται τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κατάληψη των γραφείων του ΟΓΑ που είχαν πραγματοποιήσει από το πρωί.

Κατά τη διάρκεια της έντασης έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε φραστικό επεισόδιο με τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής, ενώ σε δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι των αγροτών μίλησαν για «προδοσία» των θέσεων που είχε προεκλογικά το κόμμα σε ό,τι αφορά τον κλάδο τους.

Ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών Πρίαμος Ιερωνυμάκης προχώρησε ένα βήμα παραπέρα δηλώνοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας «ντροπιάζει την Κρήτη με το να είναι βουλευτής Ηρακλείου» και τον κάλεσε να παραδώσει την έδρα, ενώ χαρακτήρισε «ανεπιθύμητους» για τον αγροτικό κόσμο του νησιού τούς βουλευτές που θα ψηφίσουν «το έκτρωμα του ασφαλιστικού».

Οπως εξήγησε σε δηλώσεις του στην «Εφ.Συν.» ο Γιώργος Τζωρτζάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου, οι αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ συνεπάγονται μια δεύτερη φορολογία για τους αγρότες.

Εδωσε μάλιστα και παραδείγματα, αναφέροντας πως με τα νέα μέτρα, ασφαλιστικό και φορολογικό, ένας αγρότης με εισόδημα 20.000 ευρώ και με ασφαλισμένα δύο ενήλικα παιδιά και τη γυναίκα του θα κληθεί να πληρώσει για φόρο και ασφάλεια συνολικά 20.400 ευρώ. «Δεν βγαίνει ο λογαριασμός και αν νομίζουν πως θα περάσει ένα τέτοιο νομοσχέδιο είναι γελασμένοι», ανέφερε ο ίδιος.

Οι αγρότες της Κρήτης έδωσαν νέο ραντεβού στο Ηράκλειο στις 4 Φεβρουαρίου, μπροστά στο κτίριο της αποκεντρωμένης διοίκησης, ενώ ανάλογα με τη στάση της κυβέρνησης προειδοποιούν πως θα είναι συνεχώς στους δρόμους με οποιαδήποτε πρόσφορη μορφή κινητοποίησης. Ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής δεν απέκλειε ακόμα και απόβαση των Κρητικών αγροτών την Αθήνα με τα τρακτέρ τους.

Σε ό,τι αφορά το επεισόδιο στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δόθηκε συνέχεια και με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, αλλά και της αστυνομίας έλαβε τέλος, με απολογισμό ένα σπασμένο τζάμι. Για σήμερα, νέο αποκλεισμό του ΟΓΑ σχεδιάζουν οι αγρότες-μέλη της ΠΑΣΥ στον νομό Ηρακλείου.

(Κεντρική φωτογραφία: Η κατάληψη στο κατάστημα του ΟΓΑ. *EUROKINISSI).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 21.01.2016