«ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΛΥΣΕ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ο Βαγγέλης Θαλασσινός, μέλος της Τριμελούς Επιτροπής Γιατρών του Βενιζέλειου, μιλά για τις εξελίξεις στο θέμα του νοσοκομείου του Ηρακλείου, με αφορμή τις σημερινές κινητοποιήσεις, αλλά και την αποπομπή της διοίκησης από τον υπουργό Υγείας.

Όπως αναφέρει, ότι το πρόβλημα είναι σε όλη την χώρα και έχει να κάνει με την κεντρική πολιτική για την Δημόσια Υγεία, οπότε η αλλαγή των προσώπων δεν αναμένεται να φέρει ουσιαστικές αλλαγές, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να γίνουν άλλου είδους ενέργειες για να διορθωθεί το πρόβλημα.

Ο ίδιος σημειώνει ότι ο υπουργός ανακοίνωσε μέτρα τα οποία βρίσκονται ήδη σε ισχύ ωστόσο έχει φανεί στην πράξη ότι δεν λειτουργούν, όπως ιδιώτες αναισθησιολόγοι με μπλοκάκι ή fast track προσλήψεις, καθώς τονίζει ότι το πρόβλημα είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος λόγω των χαμηλών μισθών και των συνθηκών εργασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Θαλασσινό, χρειάζονται ριζικές λύσεις με ουσιαστικά κίνητρα για να δεχθούν να έρθουν γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία, κάτι που όμως δεν μπορεί να γίνει όταν υπάρχουν συνεχείς μειώσεις των κονδυλίων για την Δημόσια Υγεία.