ΚΑΛΠΕΣ ΜΕ… ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΕΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Με εθνικιστική ατζέντα θα πας μέχρι τις εκλογές. Με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία γιατί τα ψηφαλάκια της ακροδεξιάς μετράνε πολύ. Η δεξιά πολυκατοικία μπαίνει ξανά σε θέσεις μάχης και αυτή θα κρίνει αν θα πιάσει ο Μητσοτάκης τον στόχο που έβαλε για 33%.

Και το σκηνικό θα στήνεται ωραία για να κουμπώνει με το «πατρίς θρησκεία οικογένεια» του Αυτιά αλλά και με την « πατριωτική αριστερά» της «νατοϊκής ιερής συμμαχίας» του Κασσελάκη.

Και έτσι θα μπερδευτούν όλα γλυκά με κερδισμένους πάντα τους αμερικανούς φίλους μας που θα βάζουν τάξη με το… αζημίωτο. 

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:

—–

Κώστας Ήσυχος: «ΣΕ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΡΑΓΕΣ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΑΛΒΑΝΙΑ, Β. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Ο Κώστας Ήσυχος μιλά για τα ελληνοτουρκικά και τη χθεσινή συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Ερντογάν, επισημαίνοντας ότι δεν θα μαθευτούν αυτά που συζητήθηκαν μεταξύ τους ενώ αναφέρεται και στις τελευταίες εξελίξεις με την Βόρεια Μακεδονία και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως τονίζει, οι ατζέντες των δύο κρατών «βαδίζουν πάνω στις ΝΑΤΟϊκές ράγες», με τη διαφοροποίηση στο θέμα του πολέμου στη Γάζα, σημειώνοντας ότι ενώ ο ελληνικός λαός στηρίζει ανθρωπιστικά τον Παλαιστινιακό λαό, η κυβέρνηση βρέθηκε στο «λάθος μέρος τις ιστορίας» ενισχύοντας την ρητορική του Ισραήλ περί «δικαιώματος στην άμυνα».

Παράλληλα μιλά για τη διαχρονική πορεία που ακολούθησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με την τυφλή προσκόλληση τόσο στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ, όσο και στο Ισραήλ, με αποκορύφωμα τις επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα στην χώρα, χωρίς όμως να επισκεφθεί την Παλαιστίνη, ενώ αναφέρεται και στις Ελληνοαμερικανικές συμφωνίες για τις βάσεις και τις διευκολύνσεις που δεν έχουν χρονικό περιορισμό, μετατρέποντας έτσι την Ελλάδα στο ισχυρότερο προγεφύρωμα των ΗΠΑ.

Επίσης μιλά για την Συμφωνία των Πρεσπών, χαρακτηρίζοντάς την «ΝΑΤΟϊκή ανάγκη», σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα σύνθετο ζήτημα που επηρεάζεται από τον εθνικισμό στα Βαλκάνια, ενώ αναφέρεται και στο πως πρέπει να σταθεί μια πατριωτική Αριστερά, εν μέσω ακροδεξιάς και εθνικιστικής στροφής της κοινωνίας και των κυβερνήσεων.

Κλείνοντας αναφέρεται τόσο στην επίσκεψη του πρωθυπουργού της Αλβανίας και την ομιλία του προς τους Αλβανούς στην Αθήνα, όσο και στο «Μακεδονικό», σημειώνοντας ότι όσο υπάρχει αστάθεια, τόσο περισσότερο ενισχύεται η δυνατότητα των ΗΠΑ να παρεμβαίνουν για τα συμφέροντά της.