ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Πολλές είναι οι παρενέργειες, μαθαίνω, σε όλη την Ελλάδα (και στην Κρήτη) από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Το σκεπτικό του κόμματος είναι περίπου «δεν θεωρούμε πως η επέκταση του ΝΑΤΟ εγγυάται την Ειρήνη στην Ευρώπη, αλλά ψηφίζουμε την επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη».

Μας επηρεάζει το γεγονός, λένε επισήμως στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι λαοί των δύο χωρών θέλουν πολύ πια να μπούνε στο ΝΑΤΟ και το αίτημα έχει πλατιά λαϊκή αποδοχή.

Και συνεχίζουν:

Αν όμως θελήσουν και οι λαοί της Ουκρανίας και της Γεωργίας και της Μολδαβίας να μπουν εμείς θα πούμε κατηγορηματικά όχι γιατί αυτό παραβιάζει κόκκινες γραμμές.

Και αν έχει και εκεί πλατιά λαϊκή αποδοχή σύντροφοι;

Τι να σας πω κι εγώ, ό,τι καταλάβατε, καταλάβατε…

Ακούστε εδώ (αν βοηθάει) και ένα ηχητικό από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για το θέμα (Γιάννης Μπουρνούς – βουλευτής Λέσβου) και άμα βγάλετε άκρη πείτε και σε εμένα.

Διαβάστε και την «δικαιολόγηση» της θετικής ψήφου από τον πρώην υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο στην αρμόδια επιτροπή λίγες μέρες πριν και, επίσης, αν καταφέρετε να πιάσετε τον συνειρμό θα σας βγάλω το καπέλο:

«Δεν πρέπει να γίνει περαιτέρω αμερικανοποίηη ή νατοποίηση της άμυνάς μας. Ο μείζον κίνδυνος είναι η επιστροφή του διπολισμού, με τη Δύση από τη μια, και από την άλλη ένα ενιαίο μπλοκ Ρωσίας – Κίνας. Αυτό πρέπει να το αποτρέψουμε. Οι συνέπειες θα είναι χειρότερες από τον ψυχρό πόλεμο. Η Ευρώπη πρέπει να είναι ανεξάρτητος πόλος. Δεν πρέπει να στηρίζεται για την άμυνα και ασφάλεια της στο ΝΑΤΟ. Πρέπει να έχει τη δική της δυνατότητα να προστατεύεται, γιατί στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, η Ευρώπη είναι πάντοτε ο μικρός αδερφός. Εμείς δεν πιστεύουμε στην νατοποίηση ή αμερικανοποίηση της εξωτερικής πολιτικής. Εμείς θέλουμε μια δυνατή Ευρώπη που θα αντιτίθεται στα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ και θα εγγυάται τα σύνορά της».

Και άρα κύριε καθηγητά; Με το να μπουν η Σουηδία και η Φινλανδία στο ΝΑΤΟ η Ευρώπη αντιτίθεται στα συμφέροντα των ΗΠΑ; Η Ευρώπη γίνεται “ανεξάρτητος πόλος”; Ειλικρινά απορώ πώς δεν σας έχουν πάρει με τις πέτρες όσοι αισθάνονται λίγο ακόμα αριστεροί μέσα σε αυτό το κόμμα…

Πάντως μαθαίνω πως στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο υπάρχει μεγάλη αναστάτωση για το θέμα. Διακινήθηκαν και κείμενα σοβαρής διαφωνίας που με νύχια και με δόντια κρατήθηκαν για να μην βγουν στη δημοσιότητα ενώ ήδη έχουν καταγραφεί ακόμα και αποχωρήσεις.

Λογικό είναι.

Ε, δεν γίνεται «ολίγον έγκυος» σύντροφοι. Δεν γίνεται και αριστερά και σοσιαλδημοκρατία, δεν γίνεται και με τους λαούς στο δρόμο και υπό τις εντολές των ΗΠΑ στα σαλόνια του ΝΑΤΟ.

Δημοσιεύθηκε στο Cretanews.gr στις 16.09.2022