ΚΑΘΟΛΟΥ… ΣΟΦΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Δε μ’ αρέσει να λέω συχνά τη φράση «εγώ το είχα προβλέψει» αλλά σε αυτή την περίπτωση ισχύει… Δεν ήθελε και πολύ φαντασία βέβαια για να το καταλάβει κανείς. Ότι η επιλογή της Σοφίας Βούλτεψη για τη θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου ήταν ο προάγγελος της τακτικής που θα ακολουθούσε ο Σαμαράς στο τελευταίο στάδιο της πρωθυπουργίας του.

Η Σοφία Βούλτεψη είναι ο κατεξοχήν άνθρωπος που θα αφήσει να του γλιστρήσει μέσα από τη γλώσσα η αλήθεια που τόσο πασχίζουν όλοι οι υπόλοιποι να κρύψουν. Είναι ακριβώς αυτή που θα της ξεφύγει μια φράση σαν το «και ποιος είναι ο Τσίπρας για να του μεταδώσουμε την ομιλία;» προδίδοντας αφελώς με αυτό το πρώτο πληθυντικό ότι η ΝΕΡΙΤ είναι δικό τους μαγαζί και ως τέτοιο το αντιμετωπίζουν.

Η Βούλτεψη (σκέτο, χωρίς καθόλου το Σοφία) είναι ακριβώς ο άνθρωπος στην κυβέρνηση που θα ξεστομίσει την ανοησία «δίπλα στους Ρομά μένουν άνθρωποι».

Το περίεργο είναι πως αυτά ήταν γνωστά, σίγουρα τα ήξερε και ο Σαμαράς, που πολλά μπορείς να του καταλογίσεις αλλά χαζός δεν είναι.

Επομένως η Βούλτεψη (καθόλου Σοφία) είναι συνειδητή επιλογή. Είναι το alter ego των καλοζωισμένων κυριών των βορείων προαστίων που δυσανασχετούν με τους αριστερούς, τους μετανάστες, τους gay, τους «γύφτους» κτλ. Αλλά δεν τους κάνει και καρδιά να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή. Η Βούλτεψη λοιπόν είναι εκεί για να κάνει αυτή τη δουλειά. Να κρατήσει το ανάχωμα μιλώντας όσο πιο συχνά γίνεται στην καρδιά του μέσου δεξιού. Ο Σαμαράς ήξερε καλά τι έκανε. Σε αυτούς, τους βέρους δεξιούς ποντάρει από την ημέρα του ανασχηματισμού και δώθε. Έχοντας ήδη από τότε την ψυχολογία του δεύτερου που θα πρέπει να διασώσει τον σκληρό πυρήνα από τα ψηφαλάκια. Δε χρειάστηκε Σοφία για να τη βάλει στη θέση αυτή. Το στοιχειώδες αίσθημα αυτοσυντήρησης μόνο…

Δημοσιεύτηκε στον Δρόμο της Αριστεράς, στις 09.10.2014