ΚΑΘΕΤΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΝΙΔΟΥΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

«Θέλουμε καθετί που θα οδηγεί στην ουσιαστική αλήθεια», εκτός από τον… Γενιδούνια. Η απάντηση των βουλευτών της ΝΔ στο εξώδικο της οικογένειας του νεκρού μηχανοδηγού αποτελεί ακόμα ένα σκαλί στην κατάντια του πολιτικού συστήματος την ώρα που αρνούνται να καλέσουν τον άνθρωπο που ξέρει όσο κανένας άλλος τι ακριβώς συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια στον ΟΣΕ.

Ευτυχώς πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναβρεί την ταυτότητά του στις… Σπέτσες ενώ ο Κουτσούμπας και το ΚΚΕ ψάχνουν αν ο γάμος ομόφυλων αλλάξει τον τρόπο που γεννιούνται τα παιδιά…

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:
—–
Μπάμπης Κουρουνδής, μέλος του Συλλόγου Διδασκόντων Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου: «Η “ΠΕΛΑΤΕΙΑ” ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ»

Ο Μπάμπης Κουρουνδής, μέλος του Συλλόγου Διδασκόντων Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, μιλά για την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, όντας διδάσκων σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο, όπως το ΕΑΠ που εξαρτάται όμως από τα δίδακτρα.

Όπως αναφέρει, ο αριθμός των καθηγητών ανά αντικείμενο ποικίλλει ανάλογα με τη ζήτηση και οι εργασιακές σχέσεις χαρακτηρίζονται ως διαρκώς επισφαλείς, τονίζοντας ότι «για να διδάξεις θα πρέπει να υπάρξει επαρκής πελατεία».

Παράλληλα επισημαίνει το ζήτημα επαγγελματικών δικαιωμάτων, σημειώνοντας ότι οι απόφοιτοι του ΕΑΠ διεκδικούν την αναβάθμιση των πτυχίων τους που υπολείπονται από τα υπάρχοντα κολέγια. Επίσης αναφέρει ότι τμήματα ανοίγουν ή καταργούνται, ανάλογα τη ζήτηση, με εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ούτως ή άλλως εργάζονται με συμβάσεις εξαμήνου και σε καθεστώς εργασιακής επισφάλειας ενώ συνδέει άμεσα το δικαίωμα στην μόρφωση με την αγορά και την ζήτηση.

Τέλος τονίζει ότι η ελάχιστη βάση εισαγωγής έχει οδηγήσει χιλιάδες νέα παιδιά εκτός πανεπιστημίων, αυξάνοντας έτσι τη ζήτηση για την ιδιωτική εκπαίδευση, σημειώνοντας ότι το κράτος κλείνει συνειδητά την πρόσβαση στα δημόσια για να ενισχύσει τα ιδιωτικά ιδρύματα.