+

ΙΣΩΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ

Πάει και το «σύντροφοι». Από δω και πέρα «Προοδευτικοί πολίτες».  Και από κάτω να χειροκροτούν ο Τζουμάκας και ο Ραγκούσης, ο Πέτρος Κόκκαλης και η Ραλλία. Και ο Κοτσακάς να καμαρώνει για την επιτυχημένη «διεύρυνση».  Ποιο κομμάτι της κοινωνίας εκπροσωπούν οι νέοι σου συνομιλητές; Που θα στηρίξεις την προοδευτική σου συμμαχία; Που απευθύνονται ο Τζουμάκας και ο Κόκκαλης; Για να μην ξανάρθει η Δεξιά ποντάρεις στις στρατιές των διορισμένων πασόκων ή στις ορδές των τυφλωμένων οπαδών των γηπέδων;

Μπορεί και να τα καταφέρεις και διακινδυνεύω την πρόβλεψη (τώρα που είναι ακόμα νωρίς και η ψαλίδα μεγαλούτσικη). Στις επόμενες εκλογές θα μπορείς να μιλάς για κάποια «νίκη».

Το καταλαβαίνω όχι τόσο από τα δικά σου ωραία λόγια όσο από τον πανικό των υπολοίπων. Από τις ανακοινώσεις απελπισίας της Φώφης που της παίρνεις το μαγαζί, από την κεντρομόλο δύναμη που ασκείς πλέον στο πολιτικό σύμπαν ρουφώντας σαν μαύρη τρύπα ανθρώπους σαν τον Ραγκούση και τη Ρεπούση, τον Θεοχαρόπουλο και τον Χατζησωκράτη που πασχίζουν να διασωθούν από την πολιτική αφάνεια.  Και όταν όλοι αυτοί θα έχουν βρει τη θέση τους στο χωνευτήρι του (νέου) ΣΥΡΙΖΑ θα δοθεί η μάχη στα μαρμαρένια αλώνια με την Δεξιά.  Και μάλλον θα την κερδίσεις, ακριβώς επειδή τέτοιοι διάτονες αστέρες υπάρχουν πολλοί που προτιμούν να τους καταπιείς εσύ παρά ο Μητσοτάκης.

Ισως κερδίσεις. Αλλά εσύ τι θα έχεις γίνει;

Όταν ο Χατζησωκράτης και οι υπόλοιποι ΔΗΜΑΡήτες έφευγαν το 2010, το έκαναν ζητώντας ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ΠΑΣΟΚ. Σήμερα που τα ξαναβρήκατε, σκέψου για λίγο. Γυρίζει αυτός σε σένα ή εσύ σε εκείνον; Ερχονται άνθρωποι σαν τον Τζουμάκα και τον Κόκκαλη προς εσένα για να φτιάξετε την «Προοδευτική συμμαχία» ή πας εσύ προς τη δική τους πλευρά;

Μπορεί εσύ να τους είπες χθες για το ένδοξο 81 αλλά αυτοί εννοούν και το 85-89 με τον γρήγορο πλουτισμό, τα θαλασσοδάνεια και τις σαμπάνιες. Και το 96-2004 με Χρηματιστήρια, με Ολυμπιακούς Αγώνες και μίζες. Αυτά περιμένουν από σένα και δυστυχώς αυτά θα τους δώσεις.     

Ίσως κερδίσεις. Αλλά θα έχεις γίνει σαν κι αυτούς.