ΘΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΦΕΡΕΤΡΑ ΤΑ 120 ΕΥΡΩ;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ευρουλάκια… δέλεαρ για να πας να πολεμήσεις τους Χούθι. Και αφορολόγητα βέβαια, Και με επίδομα 1.500 στην οικογένεια κάθε ναύτη που θα μπει στην φρεγάτα. Περίπου σα να εξαγγέλθηκε και η μέριμνα της πολιτείας για τα παιδιά των… αδικοχαμένων.

Για χάρη του Ισραήλ και των ΗΠΑ, ίσως και με μερικές γαλανόλευκες πάνω από τα πιθανά φέρετρα που μπορεί να σου επιστραφούν από την Ερυθρά Θάλασσα.

Θα είσαι όμως στην σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:
—–
Νίκος Αργυρίου, εκπρόσωπος του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος»: «ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΥΔΡΑ»

Ο Νίκος Αργυρίου, εκπρόσωπος του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος», μιλά για το επίδομα που δίνει το κράτος προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να συμμετέχουν στις επιχειρήσεις που θα γίνουν στην Ερυθρά Θάλασσα, μετά το κύμα παραιτήσεων από τη φρεγάτα Ύδρα.

Ο ίδιος κάνει λόγο για προσπάθεια εξαγοράς προκειμένου να πεισθούν στελέχη να πάνε στην αποστολή, την οποία χαρακτηρίζει «αποστολή αυτοκτονίας» καθώς η συγκεκριμένη φρεγάτα αλλά και πολλά άλλα πλοία της Ελλάδας, δεν διαθέτουν άμυνα για επιθέσεις από drones με τα οποία κυρίως χτυπάνε οι Χούθι στόχους επιφανείας.

Μιλά για μια τεράστια προπαγάνδα για το ζήτημα, τονίζοντας πως ο κίνδυνος είναι τεράστιος καθώς μόνο τα υπερεξοπλισμένα αντιτορπιλικά των ΗΠΑ μπορούν να αμυνθούν αποτελεσματικά από βαλλιστικές επιθέσεις και drones.

Παράλληλα επισημαίνει ότι για πρώτη φορά οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στέλνουν επιθετική αποστολή έχοντας πολεμικό ρόλο καθώς σε παλαιότερες περιπτώσεις είχαν μόνο υποστηρικτικό ρόλο με τμήματα του μηχανικού και του υγειονομικού ενώ θέτει ερωτήματα για τον στρατηγικό ρόλο της αποστολής, σημειώνοντας ότι οι Χούθι επιτίθενται μόνο σε ισραηλινά ή ισραηλινού προορισμού πλοία, καταρρίπτοντας έτσι το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι έτσι προστατεύεται ο ελληνικός στόλος που ούτως ή άλλως ταξιδεύουν με σημαίες άλλων χωρών.

Τέλος μιλά για τις παραιτήσεις των στελεχών όχι μόνο από τη φρεγάτα, αλλά και από τις ένοπλες δυνάμεις γενικότερα, κάνοντας λόγο για κοστολόγηση της ανθρώπινης ζωής, σημειώνοντας ότι πρόκειται για εξαγορά της ζωής τους.

Κώστας Νικολάου, διδάκτωρ περιβαλλοντολόγος: «ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ LNG»

Ο Κώστας Νικολάου, διδάκτωρ περιβαλλοντολόγος, μιλά για την επένδυση της Elpedison στον Θερμαϊκό κόλπο και την εγκατάσταση πλωτού σταθμού υγροποιημένου αερίου (LNG) έκτασης 80 στρεμμάτων μέσα στον κόλπο, μόλις 3-4 χιλιόμετρα από το παραλιακό μέτωπο και από το Δέλτα του Αξιού.

Ο ίδιος αναφέρει ότι ο σταθμός αυτός περιλαμβάνει δύο αγκυροβολημένα πλοία και ένα τρίτο το οποίο θα είναι για τροφοδότηση. Το ένα από αυτά θα αποθηκεύει το LNG από τις ΗΠΑ και θα μεταφέρεται στο διπλανό πλοίο όπου θα μετατρέπεται ξανά σε αέρια μορφή, τονίζοντας ότι αυτή η διαδικασία, συχνά συνδέεται με ατυχήματα (πυρκαγιά ή έκρηξη) που μπορεί και να έχουν καταστροφικές συνέπειες.

Ένα ακόμη πρόβλημα είναι όταν συμβαίνει διαρροή αερίων που στη συνέχεια απλώνεται στην περιοχή και λόγω της εγγύτητας την κατασκευής, θα φτάνει στο παραλιακό μέτωπο, σημειώνοντας ότι είναι χειρότερα αέρια από το διοξείδιο του άνθρακα.

Επίσης αναφέρεται στα πιθανά ατυχήματα και τους τρόπους που μπορεί αυτά να έρθουν, τονίζοντας ότι ήδη υπάρχει ένα μέτωπο με τουλάχιστον 50 φορείς και συλλόγους κατά της επένδυσης, η μελέτη της οποίας θα έρθει το επόμενο μήνα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο, όσο προχωρούν οι διαδικασίες, να τεθεί το ζήτημα και νομικά.

Τόλης Καββαδάς, φοιτητής στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και μέλος του φοιτητικού συλλόγου: «Η ΔΑΠ ΚΑΛΕΣΕ ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ»

Ο Τόλης Καββαδάς, φοιτητής στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και μέλος του φοιτητικού συλλόγου, μιλά για την επέμβαση της αστυνομίας στη Νομική του Πανεπιστημίου Θράκης και την βία και προσαγωγές φοιτητών, προκειμένου να σπάσει την κατάληψη που είχε αποφασίσει η Γενική Συνέλευση.

Ο ίδιος αναφέρεται στο θέμα του ποιος ευθύνεται για την επέμβαση της αστυνομίας, τονίζοντας ότι με παρέμβαση της ΔΑΠ, φοιτητικής παράταξης της ΝΔ, έγινε άμεση αστυνομική επέμβαση. Όπως επισημαίνει, στόχος της κυβέρνησης είναι να χρησιμοποιήσει την καταστολή απέναντι στους φοιτητές, ακόμα και μέσω της ΔΑΠ.

Τέλος αναφέρεται στις προσαγωγές φοιτητών και τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν, ενώ μιλά και για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στην παραβίαση του Συντάγματος.