ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Βία και καταστολή στο κέντρο της Αθήνας στη συγκέντρωση χιλιάδων ανθρώπων για τον Γιάννη Μιχαηλίδη, τον επί 67 μέρες απεργό πείνας που αργοπεθαίνει στις ελληνικές φυλακές.

Το κράτος δείχνει τα δόντια του, μόλις λίγες μέρες μετά τις επισημάνσεις της Προέδρου κατά του κοινού περί δικαίου αισθήματος και από τη λαμπερή δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας σε αυτό τον τόπο.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης έχει εκτίσει τα 3/5 της 20ετούς ποινής που του έχει επιβληθεί. Δικαιούται την υφ όρον απόλυση με βάση τις προβλέψεις του νόμου (αυτού του νόμου με βάση τον οποίο εκδίδονται οι δικαστικές αποφάσεις κυρία Πρόεδρε) ωστόσο του το αρνούνται τόσο το Δικαστικό Συμβούλιο Αμφισσας όσο και το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας.

Εκριναν πως προσποιείται, πως είναι «προσχηματική» η καλή διαγωγή που επιδεικνύει στις φυλακές ακόμα και το γεγονός ότι έχει σχεδόν ολοκληρώσει όντας κρατούμενος τις σπουδές του στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο παίρνοντας μάλιστα αρκετές άδειες για να δίνει μαθήματα χωρίς να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα.

Τίποτα από αυτά δεν μέτρησε για τους δικαστές, ώστε να του επιτρέψουν να ολοκληρώσει την ποινή του στο σπίτι του.

Στο κάτω κάτω δεν είχε βιάσει και παιδιά ώστε να μπορεί να ευεργετηθεί από τον νόμο, όπως ο Λιγνάδης.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται στην 67η μέρα απεργίας πείνας και σύμφωνα με την τελευταία γνωμάτευση της γιατρού που τον παρακολουθεί «η κατάστασή του έχει φτάσει σε εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο».

Κύριοι δικαστές, κύριοι της κυβέρνησης, κυρία Πρόεδρε, θα αφήσετε αυτό τον άνθρωπο να πεθάνει;

Θα επιβεβαιώσετε για ακόμα μία φορά πως η δικαιοσύνη είναι φίδι που δαγκώνει μόνο τους ξυπόλητους και στέλνει σπίτι τους μόνο τους ευυπόληπτους;

Δημοσιεύθηκε στο Cretanews.gr στις 29.07.2022