ΘΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Να και ένα καλό από την ενεργειακή κρίση.

Επί τάπητος έχει τεθεί (ξεκινώντας από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης) το ζήτημα της μείωσης του ωραρίου των καταστημάτων. Σου λένε, φτώχεια και δυστυχία έρχεται, τα λεφτά δεν θα φτάνουν για το ρεύμα, για ψώνια θα βγει ο κόσμος τώρα; Κλείστο να πάμε και στα σπίτια μας μια ώρα αρχύτερα.

Σας γράφω παρακάτω την πρόταση της Θεσσαλονίκης και κάντε το λίγο δικό σας αν θα ήταν καλύτερη ή χειρότερη η ζωή σας.

Επί της ουσίας πάντως, μέσα στη μιζέρια που έρχεται τον χειμώνα, προκύπτει και ένα (καταρχήν) καλό. Λίγος περισσότερος ελεύθερος χρόνος για τους εργαζόμενους.

Κατάργηση του απάνθρωπου «σπαστού» ωραρίου και μοίρασμα των 45 ωρών εργασίας σε τρία «εξάωρα» και τρία «εννιάωρα». Και φυσικά ούτε λόγος για ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή.

Εδώ η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης:

Δευτέρα: 10:00 έως 16:00
Τρίτη: 10:00 έως 19:00
Τετάρτη: 10:00 έως 16:00
Πέμπτη: 10:00 έως 19:00
Παρασκευή: 10:00 έως 19:00
Σάββατο: 10:00 έως 16:00

Η κυβέρνηση πάντως φαίνεται να διστάζει να προχωρήσει σε μια οριζόντια εφαρμογή με υπουργική απόφαση και λέει ας κάνει ο κάθε εμπορικός σύλλογος ό,τι θέλει. Ποιος πιέζει λέτε προς την άλλη κατεύθυνση;

Μα φυσικά οι μεγάλες αλυσίδες και τα μεγαθήρια της αγοράς που αν δεν γίνει νόμος σιγά μη διατάσσουν να μένουν και 24 ώρες τη μέρα ανοιχτά. Επειδή μπορούν, επειδή δεν υπακούν σε καμιά απόφαση τοπικού συλλόγου και επειδή ξέρουν πως να πατούν επί πτωμάτων.

Για να δούμε που θα πάει τελικά το πράγμα…

Δημοσιεύθηκε στο Cretanews.gr στις 09.10.22