Η τεχνολογία στην υπηρεσία του ανταγωνισμού

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Στο διαδίκτυο λειτουργεί ένας διαδραστικός παγκόσμιος χάρτης όπου παρακολουθούνται καθημερινά στοιχεία από 28 δείκτες, σε 191 χώρες και συγκρίνουν την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική επιρροή των ΗΠΑ (+) και της Κίνας (-) στις χώρες αυτές.

Ο χάρτης αυτός γνωστός ως Δείκτης Παγκόσμιας Επιρροής (GII)  είναι το  πρώτο  ελεύθερο διαδικτυακό εργαλείο, στο είδος του, για τη μέτρηση της παγκόσμιας επιρροής τόσο των ΗΠΑ όσο και της Κίνας. ‍Το μοντέλο που βασίζεται σε δεδομένα του GII επιτρέπει στον τελικό χρήστη να λάβει την πιο ακριβή απεικόνιση του ανταγωνιστικού παγκόσμιου τοπίου. Η εντατική συλλογή δεδομένων ανοιχτού κώδικα και οι προηγμένοι αλγόριθμοι χρησιμοποιούνται για τη σύνθεση 28 ανεξάρτητων μεταβλητών που υποδεικνύουν επιρροή σε θέματα πολιτικής, οικονομίας και ασφάλειας.

Ο Παγκόσμιος Δείκτης Επιρροής είναι προϊόν της «Πρωτοβουλίας Οικονομικής και Στρατηγικής της Κίνας» (China Economic & Strategy Initiative – CESI). Η CESI είναι ένας μη κρατικός ερευνητικός οργανισμός—ΜΚΟ—που δεσμεύεται να προωθεί τις αμερικανικές αξίες και να αναπτύσσει μια οικονομική στρατηγική για να ανταγωνιστεί και να κερδίσει την Κίνα! Το GII αποτελεί μέρος της βασικής αποστολής του CESI να παρέχει στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής ένα θεμέλιο για να δουν και να αναλύσουν το γεωπολιτικό τοπίο, έτσι ώστε να μπορούν να ληφθούν σχετικές αποφάσεις σχετικά με το πώς οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους πρέπει να τοποθετηθούν για τον στρατηγικό ανταγωνισμό με την Κίνα…

Η Κίνα, ξεκάθαραπλέον, αντιμετωπίζεταιαπό τη συλλογική Δύσησαν ο κύριος αντίπαλος κι ανταγωνιστής.Μη ρωτήσετε που βρίσκεται στην κλίμακα αυτή η Ελλάδα. Μα φυσικά στην σωστή πλευρά της ιστορίας… και μάλιστα πολύ πιο μπροστά από άλλες μεγάλες χώρες συμμάχους της δύσης.

Κι ενώ εμείς εδώ έχουμε μείνει στην χρήση του «αριστερόμετρου», οι πιο προηγμένοι σύμμαχοι μας εφαρμόζουν το σύγχρονο «κινεζόμετρο»!

Πολλούς χαιρετισμούς από τη Βόννη

Daniel