Η ΝΔ ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟ… ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Με μία ανακοίνωση που βρίθει ορθογραφικών, συντακτικών και νοηματικών λαθών η ΝΟΔΕ Ηρακλείου καταγγέλλει τον αποκλεισμό των κρητικών ΜΜΕ από την δημοσιογραφική κάλυψη της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής, στην Ελούντα. Η ΝΟΔΕ καυτηριάζει την αποκλειστικότητα της ΕΡΤ στην κάλυψη της Συνόδου μιλώντας για πλήρη έλεγχο στο τί θα δημοσιοποιηθεί και τί όχι.

Η ΝΟΔΕ Ηρακλείου υπογραμμίζει ότι ενισχύθηκε το μονοπώλιο της «ενημέρωσης» από την… «ΣΥΡΙΖΕΡΤ», με τη δημόσια τηλεόραση να λειτουργεί ως «κυβερνητικό φερέφωνο που εκτελεί τις εντολές του κ. Παππά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου (με δικές μας διορθώσεις):

Σε ενημερωτικό φιάσκο κατάφερε να μετατρέψει η Κυβέρνηση την Τριμερή Σύνοδο Κορυφής, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Ελούντα, ανάμεσα σε Αίγυπτο, Ελλάδα και Κύπρο, αποσιωπώντας τα ΜΜΕ της Κρήτης. (σ.σ. προφανώς εννοούν κάτι μεταξύ: «αποσιωπώντας την αλήθεια» ή «επιβάλλοντας σιωπή στα ΜΜΕ της Κρήτης»)

Οι Κρήτες δημοσιογράφοι που ήταν και οι μόνοι Έλληνες δημοσιογράφοι πλην εκείνων της ΕΡΤ, έβλεπαν με το κιάλι τα τεκτενόμενα (σ.σ. προφανώς εννοούν «τεκταινόμενα»), χωρίς να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, αφού τους απαγορεύθηκε(!) να απευθύνουν ερωτήσεις, να αναζητήσουν δηλώσεις ή και να φωτογραφήσουν το γεγονός, καθώς την αποκλειστικότητα είχε μόνο η ΕΡΤ.

Αυτή ήταν η γραμμή που δόθηκε από την Κυβέρνηση, ώστε να υπάρχει πλήρης έλεγχος στο τι θα δημοσιοποιηθεί, ενισχύοντας έτσι το μονοπώλιο της “ενημέρωσης” από την ΣΥΡΙΖΕΡΤ. Δυστυχώς, η δημόσια τηλεόραση στην Ελλάδα λειτουργεί ως κυβερνητικό φερέφωνο που εκτελεί τις εντολές του κ. Παππά και των υπογείων του Μαξίμου. Ας είναι…. άλλωστε αυτοί αποτελούν και το μοναδικό ακρωτήριό της. (σ.σ. προφανώς εννοούν «ακροατήριό της»).

Σύντομα όμως η ΝΔ θα αποκαταστήσει το κύρος της ΕΡΤ ως ανεξάρτητου, δημόσιου φορέα ενημέρωσης των πολιτών.

Η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου: 

Ωστόσο, για να είμαστε δίκαιοι, όντως κατά την Τριμερή Σύνοδο στην Κρήτη διατυπώθηκαν αρκετά παράπονα από δημοσιογράφους και τεχνικούς, όχι μόνο από την Κρήτη αλλά και από την Κύπρο για τους οποίους επιφυλάχθηκε μάλλον «διακοσμητικός» ρόλος.  Κανένας δημοσιογράφος δεν είχε την ευκαιρία διατύπωσης ερωτήσεων στους τρεις ηγέτες Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου αλλά ούτε και στους υπουργούς σχετικά με τις επιμέρους συμφωνίες που υπογράφηκαν.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 11.10.2018