«Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΑΛΥΨΥΝ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ;»

1 Σχόλιο

O Γιώργος Κώνστας, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Χανιώτικα Νέα», μιλά για την απόφαση της γερμανικής πρεσβείας να μην επιτρέψει την είσοδο στο γερμανικό νεκροταφείο στο Μάλεμε στην εφημερίδα, με αφορμή περσινό δημοσίευμα που δεν της ήταν αρεστό.

Η απόφαση της γερμανικής πρεσβείας ήρθε μετά από άρθρο που δημοσιεύτηκε πέρυσι στα «Χανιώτικα Νέα» σχετικά με την κατάθεση στεφάνου από την «Ομοσπονδιακή Ένωση Καταδρομέων – Αλεξιπτωτιστών» και του συνθήματος που έφερε αυτό, το οποίο συνδέεται με τις ναζιστικές παραδόσεις της Βέρμαχτ.

Όπως αναφέρει, στο στεφάνι ήτα γραμμένο το σύνθημα “Treue um Treue” (πίστη για πίστη) που από το 2014 απαγορεύτηκε από τον γερμανικό στρατό καθώς εκτιμάται ότι συνδέεται με τις ναζιστικές παραδόσεις της Βέρμαχτ.

Ο ίδιος τονίζει ότι καλύπτει επί χρόνια τις εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης που εντάσσονται στο πλαίσιο της επίσημης διοργάνωσης της Περιφέρειας Κρήτης και αναρωτιέται πώς είναι να δυνατόν να επιτρέπεται στη γερμανική πρεσβεία να επιβάλλει τέτοιου είδους απαγορεύσεις και αποκλεισμούς.