Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Γραμματέας φοιτητικού συλλόγου δικάζεται για οπλοκατοχή για ένα φυσίγγι του παππού του, που βρέθηκε στο πατρικό του σπίτι ● Μέρες «Σπουδαστικού της Ασφάλειας» στην Κρήτη με κατ’ οίκον έρευνες και κατασκευασμένες κατηγορίες.

Πρωτοφανείς μεθοδεύσεις και προσπάθεια τρομοκράτησης που θυμίζει εποχές του «Σπουδαστικού της Ασφάλειας» καταγγέλλουν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης με αφορμή την αυριανή δίκη του γραμματέα του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου του Ιδρύματος, με την κατηγορία της… οπλοκατοχής. Η κατηγορία αυτή προέκυψε όταν μετά από πογκρόμ συλλήψεων και κατ’ οίκων ερευνών σε βάρος φοιτητών, πριν από έναν χρόνο, βρέθηκε στο πατρικό σπίτι του φοιτητή ένα φυσίγγι του παππού του, από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που φυσικά δεν έχει καμία σχέση με καμία αξιόποινη πράξη.

Το εξωφρενικό κατηγορητήριο στήθηκε από την Ασφάλεια Χανίων όταν δεν κατάφεραν να τεκμηριώσουν την εμπλοκή φοιτητών σε μια δράση με αναγραφή συνθημάτων στα Χανιά, που ήταν και η αφορμή για τις κατοίκων έρευνες, προσαγωγές και συλλήψεις στις οποίες προχώρησαν τότε. Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές, στις 27/2/2021, με αφορμή την αναγραφή των συνθημάτων, αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν παράνομα -χωρίς να επιδειχθεί ένταλμα ή να επιβεβαιωθεί η παρουσία εισαγγελέα- στο σπίτι φοιτητών του Πολυτεχνείου. Τότε, αφού δεν βρέθηκε το παραμικρό στοιχείο που να συνδέει τους φοιτητές με την αναγραφή των συνθημάτων και η όλη επιχείρηση της αστυνομίας αποδείχθηκε φιάσκο, η Ασφάλεια Χανίων προχώρησε και σε «σαφάρι» φοιτητών στην πόλη, προσάγοντας ακόμη τρεις φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης που τους πέτυχαν στον δρόμο.

Τελικά οι αστήρικτες κατηγορίες της «φθοράς ξένης ιδιοκτησίας» (για τις οποίες επίσης έχει οριστεί δικάσιμος τον προσεχή Οκτώβριο) με αφορμή το παλιό φυσίγγι κούμπωσαν με την εξωφρενική κατηγορία της «οπλοκατοχής» με την οποία σέρνεται αύριο σε δίκη ο γραμματέας του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο οποίος, όχι τυχαία, ήταν μεταξύ των ερευνώμενων και προσαχθέντων κατά το… σαφάρι της Ασφάλειας.

Αύριο Τρίτη, στις 9 το πρωί, οι φοιτητές αλλά και συλλογικοί φορείς των Χανίων καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της πόλης καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, που από εκείνη την περίοδο συνεχίζει να στοχοποιεί το φοιτητικό κίνημα, με αποκορύφωμα την πρωτοφανή στα χρονικά μηνυτήρια αναφορά της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως σε βάρος φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης, με κατασκευασμένες συκοφαντικές αιτιάσεις σε βάρος των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των φοιτητικών συλλόγων, αλλά και τη γενικότερη αστυνομική αυθαιρεσία εις βάρος του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος υπό τις εντολές του κ. Θεοδωρικάκου.

«Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες δεν θα γίνουμε βορά στα προεκλογικά παιχνίδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να απευθυνθεί σε ακροδεξιά ακροατήρια» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου, όπου επίσης τονίζεται: «Η προσπάθεια τρομοκράτησης του φοιτητικού κινήματος δεν θα περάσει! Οι Φοιτητικοί μας Σύλλογοι έχουν δώσει τις μάχες δίπλα σε όλη την κοινωνία. Θα αγωνιστούμε μέχρι να καταπέσει και αυτή η ξεδιάντροπη σκευωρία, να αθωωθεί ο συμφοιτητής μας και να βάλουμε τέλος στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης».

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 20.03.2023