ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ Η ΜΑΛΤΑ Η ΤΑ ΧΑΝΙΑ;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Μεγάλη ήταν η αγωνία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας να μας πείσει ότι το περιστατικό με τους 63 μετανάστες συνέβη σε «περιοχή ευθύνης αρμοδιότητας Μάλτας» επαναλαμβάνοντας μάλιστα δύο φορές τη συγκεκριμένη αναφορά στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Μόνο που δεν εξηγεί κανείς πώς αποφασίστηκε τελικά να επέμβει το ελληνικό ελικόπτερο διάσωσης και να μεταφερθεί (δυστυχώς νεκρό) στα Χανιά το 4χρονο κοριτσάκι.

Είναι δυνατόν να βρίσκονται οι άνθρωποι θαλασσοπνιγμένοι σε περιοχή ευθύνης της Μάλτας αλλά να είναι πιο κοντά τα Χανιά για τη διακομιδή;

Και περισσότερο ακόμα. Ισχύει η πληροφορία ότι το σκάφος των μεταναστών είχε εκπέμψει sos τουλάχιστον τρία ή και τέσσερα 24ωρα πριν από τα χθεσινά γεγονότα;

Τι έκαναν οι ελληνικές αρχές όλες αυτές τις μέρες; Σε ποιανού την «περιοχή ευθύνης» βρισκόταν όλες αυτές τις μέρες το σκάφος;

Τουλάχιστον για αυτό το 4χρονο παιδί δεν θα βρεθεί κανένας πρωθυπουργός να σκυλεύσει τη μνήμη του αμφισβητώντας ευθέως ακόμα και την ύπαρξή του.

* Σήμερα ανακοινώθηκε πως υπάρχει και δεύτερο θύμα αφού η έγκυος γυναίκα που μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο έχασε το παιδί που κυοφορούσε εξιατίας των κακουχιών.

Στη φωτογραφία είναι η διαδρομή του φορτηγού πλοίου που μετέφερε τους μετανάστες στους Καλούς Λιμένες από τη στιγμή που τους διέσωσε.

Είναι πιο κοντά στην Μάλτα ή στην Κρήτη;

Δημοσιεύθηκε στο Cretanews.gr στις 07.09.2022