ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΛΟΓΩ… ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Το πρόστιμο των 300 ευρώ που του είχε επιβληθεί πριν λίγες μέρες επειδή δεν φορούσε μάσκα, φαίνεται πως ήταν ο λόγος που επιτέθηκε απρόκλητα σε έναν δημοτικό αστυνομικό ένας άνδρας στο κέντρο του Ηρακλείου το μεσημέρι της Παρασκευής.

Όπως αναφέρει το θύμα της επίθεσης Γιάννης Καναβάκης το περιστατικό σημειώθηκε στη 1 το μεσημέρι, ακριβώς μπροστά στο δημαρχείο Ηρακλείου και αμέσως μόλις βγήκε από το περιπολικό της δημοτικής αστυνομίας μαζί με έναν συνάδελφό του.

«Μου επιτέθηκε από πίσω με μένος ένας άνδρας αρπάζοντάς με από τον λαιμό και κάνοντάς μου λαβή με τα χέρια του. Αιφνιδιάστηκα και δεν μπορούσα να αντιδράσω. Ο συνάδελφός μου προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει και πέσαμε και οι δύο στο έδαφος ενώ συνέχιζε να με κρατάει σφιχτά από το λαιμό».

Ο δημοτικός αστυνομικός δείχνει το σημείο απ’ όπου τον έπιασε με δύναμη ο δράστης της επίθεσης.

Σε σχέση με το αν η επίθεση συνδέεται με τους ελέγχους για τα μέτρα κατά του κορονοϊού ο κ. Καναβάκης απαντά: «Δεν του κάναμε κανέναν έλεγχο, δεν ήμασταν καν σε κλιμάκιο ελέγχων αλλά σε απλή περιπολία. Είδα βέβαια κατά τη διάρκεια της επίθεσης ότι δεν φορούσε μάσκα. Προηγουμένως όμως δεν είχαμε ανταλλάξει την παραμικρή κουβέντα, απλά μου επιτέθηκε απρόκλητα. Αργότερα βέβαια, όταν πια είχε ακινητοποιηθεί είπε πως πριν κάποιες μέρες του επιβλήθηκε πρόστιμο από τη δημοτική αστυνομία και πιθανώς για αυτό είχε τον λόγο ήταν εξαγριωμένος».

Ο κ. Καναβάκης αναφέρει πως πρώτη φορά του συμβαίνει κάτι τέτοιο και πως ο στόχος της Δημοτικής αστυνομίας δεν είναι να επιβάλλει πρόστιμα. Σε γενικές γραμμές οι πολίτες είναι συνεργάσιμοι και δεν έχουμε αντιμετωπίσει αντίστοιχα προβλήματα, αναφέρει ο ίδιος στην «Εφ.Συν.» γεγονός που επιβεβαιώνει και ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνμίας  Μαρίνος Παττακός.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία ο δράστης της επίθεσης, που έχει συλληφθεί, είναι γνώριμος στις αρχές ενώ έχει καταγραφεί ως άστεγος.

Ο δημοτικός αστυνομικός, που φέρει  μώλωπες στον λαιμό και στο κεφάλι, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου υπεβλήθη σε εξετάσεις αλλά και σε αξονική τομογραφία.

Δημοσιεύτηκε στο efsyn.gr στις 15.01.2021