ΕΦΤΑ ΝΟΜΑ…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Λοιπόν, η κατάσταση έχει καταντήσει γελοία. Μιλώ για τις «βολές» των κυβερνητικών βουλευτών που μονοπωλούν το ενδιαφέρον στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, φτάνοντας μέχρι το βήμα αλλά όχι μέχρι την ψήφο. Το χειρότερο είδος πολιτευτών με ονόματα και επώνυμα:

Η Βάσω Παπανδρέου (Β’ Αθηνών), είπε πως ο προϋπολογισμός δεν είναι αξιόπιστος και πως ορισμένα «όχι» έχουν μεγαλύτερη αξία από τα στρατευμένα «ναι». Και αφού τα είπε αυτά και ξεθύμανε, συστρατεύθηκε και αυτή με τα στρατευμένα «ναι».

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός (Δωδεκάνησα), είπε πως η κατάσταση μοιάζει με τον πόλεμο του 40, μόνο που οι πολίτες δεν πιστεύουν πως θα νικήσουμε και δεν είναι μαζί μας. Παρόλα αυτά, ψήφισε και αυτός υπέρ.

Ο Κώστας Καρτάλης (Μαγνησίας) είπε πως η κυβέρνηση αποδομεί το κοινωνικό κράτος που ήταν η «ψυχή» του ΠΑΣΟΚ και πως «πουλάμε την ψυχή μας στο διάολο». Και μετά μάζεψε τη διχαλωτή του ουρά και ψήφισε και αυτός «ναι».

Ο Έκτορας Νασιώκας (Λάρισας) ζήτησε να περικοπούν οι χρηματοδοτήσεις στα κόμματα και οι μισθοί των βουλευτών. Ψήφισε και αυτός «ναι» περιμένοντας σε λίγες μέρες τον μισθό του Γενάρη.

Ο Θωμάς Ρομπόπουλος (Α’ Θεσσαλονίκης) κάρφωσε δημοσίως τον πρωθυπουργό, που τον έχει γράψει κανονικά για το ραντεβού που του ζήτησε ώστε να του εκφράσει τις διαφωνίες του. Είπε πως αυτόν δεν θα προλάβουν να τον διαγράψουν αλλά θα φύγει μόνος του. Προς το παρόν πάντως, έδωσε κι αυτός ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό.

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης (Ηρακλείου) είπε πως πολλές φορές μέχρι σήμερα έχει σκεφτεί να παραιτηθεί επειδή δεν έχει τι να πει στους πολίτες. Και αυτή τη φορά όμως το ανέβαλε και ψήφισε κι αυτός «ναι».

Ο Δημήτρης Λιντζέρης (Β΄Πειραιώς) είπε στον πρωθυπουργό του ότι η οριζόντια μείωση των μισθών δεν μπορεί να βαφτίζεται διαρθρωτική αλλαγή. Και αυτός έριξε το κουκί του όταν ήρθε η ώρα.

Αν οι παραπάνω 7 είχαν τα κότσια να ψηφίσουν «όχι», το 156-142 θα είχε γίνει 149-149 και αυτό θα ήταν ένα πραγματικό μήνυμα. Εφτά νομά σ’ ένα δωμά, την είχαν στα χέρια τους τη λύση και τη χαράμισαν.

Όλα τα άλλα είναι τρίχες, σε δουλειά να βρισκόμαστε. Τζάμπα μαγκιές τις λένε στο δικό μου χωριό αυτές και τους φέροντες την ιδιότητα «κουραδόμαγκες» και με το μπαρδόν. Η χειρότερη φάρα, τέλος πάντων, και λίγα σας λέω… Και με το χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα.

Υ.Γ.: Με τα ίδια μέτρα και σταθμά, αλλά και για να είμαι δίκαιος, παρακάτω και όσοι είχαν τα κότσια και καταψήφισαν και ας ξέρουν πως ο αρχηγός δε θα τους ξαναδώσει τη δυνατότητα να τους «κρίνει» ο κυρίαρχος λαός: Σοφία Σακοράφα (Β’ Αθηνών), Βασίλης Οικονόμου (Αττικής), Γιάννης Δημαράς (Β’ Αθηνών), Βαγγέλης Παπαχρήστος (Πρέβεζας).

Δημοσιεύτηκε στον Δρόμο της Αριστεράς, στις 18.12.2010