Μπορείς να αποστρέψεις το βλέμμα. Ακόμα περισσότερο μπορείς να πιστέψεις πως δεν ήταν ισραηλινός ο πύραυλος. Μπορεί να ετοιμάζεσαι να καταπιείς την προπαγάνδα από τα βραδινά δελτία. Δεν είναι τα δικά σου παιδιά αυτά. Οπότε είσαι καλά.
Και έχεις την πολυτέλεια (ναι την πολυτέλεια) να αγωνίζεσαι για γιατρούς και αναισθησιολόγους στα δικά σου νοσοκομεία που (ακόμα) δεν βομβαρδίζονται.
Και να παλεύεις για καθαρό περιβάλλον στον Βόλο κόντρα στην ΑΓΕΤ την ώρα που δικαιώνεται ο αγώνας των ανθρώπων εκεί αλλά και του Βασίλη Μάγγου.
Το μόνο που δεν σου επιτρέπεται είναι να αδιαφορείς.
Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:
—–
Βαγγέλης Θαλασσινός, μέλος της Τριμελούς Επιτροπής Γιατρών του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου: «ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΛΥΣΕ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ»
Ο Βαγγέλης Θαλασσινός, μέλος της Τριμελούς Επιτροπής Γιατρών του Βενιζέλειου, μιλά για τις εξελίξεις στο θέμα του νοσοκομείου του Ηρακλείου, με αφορμή τις σημερινές κινητοποιήσεις, αλλά και την αποπομπή της διοίκησης από τον υπουργό Υγείας.
Όπως αναφέρει, ότι το πρόβλημα είναι σε όλη την χώρα και έχει να κάνει με την κεντρική πολιτική για την Δημόσια Υγεία, οπότε η αλλαγή των προσώπων δεν αναμένεται να φέρει ουσιαστικές αλλαγές, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να γίνουν άλλου είδους ενέργειες για να διορθωθεί το πρόβλημα.
Ο ίδιος σημειώνει ότι ο υπουργός ανακοίνωσε μέτρα τα οποία βρίσκονται ήδη σε ισχύ ωστόσο έχει φανεί στην πράξη ότι δεν λειτουργούν, όπως ιδιώτες αναισθησιολόγοι με μπλοκάκι ή fast track προσλήψεις, καθώς τονίζει ότι το πρόβλημα είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος λόγω των χαμηλών μισθών και των συνθηκών εργασίας.
Σύμφωνα με τον κ. Θαλασσινό, χρειάζονται ριζικές λύσεις με ουσιαστικά κίνητρα για να δεχθούν να έρθουν γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία, κάτι που όμως δεν μπορεί να γίνει όταν υπάρχουν συνεχείς μειώσεις των κονδυλίων για την Δημόσια Υγεία.
—–
Φαίη Τζανετουλάκου, μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας: «Η ΑΓΕΤ ΒΡΗΚΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΕΟ»
Η Φαίη Τζανετουλάκου, μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, μιλά για το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ Lafarge στον Βόλο το οποίο καίει εισαγόμενα απορρίμματα για την παραγωγή ενέργειας.
Η ίδια αναφέρεται στον αγώνα της τοπικής κοινωνίας καθώς το υλικό που κυρίως καίγεται είναι πλαστικό το οποίο παράγει διοξίνες και βαρέα μέταλλα, αυξάνοντας τα υποκείμενα νοσήματα σε όλη την περιοχή.
Όπως τονίζει, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε να εισάγονται δύο πλοία τον μήνα με χωρητικότητα περίπου 5.000 τόνων το καθένα, ενώ η κυβέρνηση της Ν.Δ. επέκτεινε την συμφωνία για πέντε πλοία τον μήνα.
Επίσης μιλά για την δίκη που γίνεται αύριο επειδή η Πρωτοβουλία είχε εμποδίσει ένα φορτίο με εισαγόμενα απορρίμματα αγνώστου προελεύσεως, σημειώνοντας ότι κανονικά έπρεπε να δικάζεται η Περιφέρεια που επέτρεψε την μεταφορά, ενώ τέλος τονίζει ότι στόχος τους είναι το κέρδος, εις βάρος της κοινωνίας και των ανθρώπων της.
—–
Γιάννης Μάγγος, πατέρας του Βασίλη Μάγγου: «ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΑΜΕ, ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΕ Ο ΓΙΟΣ ΜΑΣ»
Ο Γιάννης Μάγγος, πατέρας του Βασίλη Μάγγου, μιλά για την χθεσινή απόφαση του ΣτΕ για την απαγόρευση μεταφοράς σκουπιδιών με πλοία δια θαλάσσης, θυμίζοντας τις απόψεις και τους αγώνες του νεκρού γιού του για το θέμα.
Ο ίδιος αναφέρεται στις θέσεις του αείμνηστου Βασίλη, που είχε γράψει όταν αυτός βρισκόταν στο νοσοκομείο, υπενθυμίζοντας ότι είχε συμμετάσχει σε κινητοποιήσεις για το ζήτημα.
Τέλος μιλά και για τον δικαστικό αγώνα για τον θάνατο του γιου του Βασίλη από αστυνομική βία, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα προς την κοινωνία του Βόλου να συνεχίσει να αγωνίζεται για το μέλλον της.