ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ «ΑΠΟΒΑΣΗ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Περισσότεροι από 3.000 αγρότες της Κρήτης αναμένεται να επιβιβαστούν το βράδυ της Τρίτης,στα πλοία της γραμμής και να μεταβούν στην Αθήνα, ώστε να συμμετάσχουν στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή και το υπουργείο Οικονομικών.

Αφορμή για τις κινητοποιήσεις είναι οι αλλαγές που επιφέρει το 3ο μνημόνιο στο φορολογικό και το ασφαλιστικό των αγροτών, η πρόθεση για επιβολή φορολογίας 26% στους κατ’ επάγγελμα αγρότες, αλλά και ο τριπλασιασμός των εισφορών στον ΟΓΑ.

Από την Κρήτη οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής, Πρίαμο Ιερωνυμάκη, καθώς κατά εκατοντάδες συγκεντρώνονται οι αιτήσεις συμμετοχής από τις αγροτικές ενώσεις όλου του νησιού, ενώ αναμένεται να υπάρξουν και συμμετοχές της τελευταίας στιγμής με παραγωγούς που θα φτάσουν αυτόνομα στα λιμάνια των Χανίων και του Ηρακλείου.

Από το Ηράκλειο οι αγρότες θα αναχωρήσουν στις 9 και 9.30 το βράδυ με τα πλοία BLUE HORIZON και FESTOS PALACE αντίστοιχα, ενώ από τα Χανιά οι αγρότες θα επιβιβαστούν στο πλοίο ΚΥΔΩΝ. Και τα τρία πλοία αναμένεται να φτάσουν περίπου στις 6 το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ οι ναυτιλιακές εταιρίες συμφώνησαν να παράσχουν σχετικές εκπτώσεις χρεώνοντας 20 ευρώ κατ’ άτομο το ταξίδι μετ’ επιστροφής.

Από τον Πειραιά οι αγρότες θα μετακινηθούν προς το κέντρο της Αθήνας όπου θα ενωθούν με συναδέλφους τους από την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία ενώ τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση έχει εξαγγείλει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ), προγραμματίζοντας προσυγκέντρωση στην Πλατεία Κάνιγγος. Τουλάχιστον από την Κρήτη δε θα γίνει μεταφορά αγροτικών μηχανημάτων, τρακτέρ κτλ, όπως διευκρινίζει εκ μέρους της Παγκρήτιας Συντονιστικής ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης, απευθύνοντας όμως αυστηρή προειδοποίηση προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό να δεχτεί να συνομιλήσει μαζί τους.

«Ο Α. Τσίπρας είναι πλέον και βουλευτής Ηρακλείου, και μέχρι στιγμής έχει απαξιώσει την Κρήτη αφού δεν έχει δώσει καμία απάντηση στο αίτημά μας να μας συναντήσει. Ως αντιπολίτευση μάς χαρακτήριζε ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, σήμερα ούτε φωνή, ούτε ακρόαση…» αναφέρει στην «Εφ.Συν.».

(Κεντρική φωτογραφία: *ΕUROKINISSI)

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 16.11.2015