ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Μα πόσο αυτονόητα χρειάζεται να είναι κάποια πράγματα για να αλλάξει κάτι σε αυτό τον τόπο;

Μα πόσο μεγάλη δυσκολία υπάρχει στο να καταλάβουν κάποιοι (και δεν εννοώ μόνο τον Δήμο Μαλεβιζίου) ότι αυτό το έργο είναι λάθος και ακατάλληλο για να αποτρέψει την επόμενη καταστροφή;

Το κανάλι στην Αγία Πελαγία θα πάρει κι άλλους ανθρώπους σύντομα, αυτό φώναξαν σήμερα οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής.

Καλύτερα να μην υπήρχε, ίσως και αν διαχέονταν τα νερά σε όλη την περιοχή να λειτουργούσε εκτονωτικά – να πλημμύριζαν περισσότεροι αλλά τουλάχιστον να μην πνίγονταν και να μην έφτανε το νερό στα τρία μέτρα ύψος σε αυτή τη στενή «κατεβασιά θανάτου». Αυτό άκουσα να λένε οι άνθρωποι που διαδήλωσαν μέσα στην απόγνωσή τους.

Τι να το κάνουν που το έργο έχει όλες τις εγκρίσεις και έχει χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση και οι μελέτες ήταν σωστές και τα πρωτόκολλα εγκεκριμένα κτλ; Φέρνουν πίσω τους ανθρώπους οι εγκρίσεις του έργου;

Αυτός ο δρόμος πρέπει να ξαναγίνει ποτάμι, ανοιχτό χωρίς εμπόδια στο διάβα του. Μπορεί να χαλάσει τη βολή μας για παρκάρισμα ή την εμπορική κίνηση της περατζάδας των επισκεπτών.

Αλλά για τη μία φορά στα 10 χρόνια που θα βρέξει πολύ και θα ξαναπάρει ανθρώπους, αξίζει η θυσία αυτή και με το παραπάνω.

Αλλιώς ας κάτσουμε να κάνουμε μνημόσυνα και τρισάγια και ας ετοιμάζουμε τα επόμενα μπουκέτα με λουλούδια…

Δημοσιεύθηκε στο Cretanews.gr στις 14.03.2023