ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΑ Η Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Σε ξενοφοβικούς τόνους συνεχίζει την αντιπολιτευτική της τακτική η Νέα Δημοκρατία σε επίπεδο Κρήτης ποντάροντας πολιτικά στην άκαμπτη στάση που κρατούν κυρίως οι εκπρόσωποι του ξενοδοχειακού κλάδου, ως προς το ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων στη νησί.

Την τακτική αυτή επιβεβαίωσε η χθεσινή συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, έστω και με χαμηλότερους τόνους σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, αμέσως μετά την επίσκεψη Μουζάλα στο Ηράκλειο.

Ο γραμματέας της Ν.Δ. και βουλευτής του κόμματος στο Ηράκλειο, Λευτέρης Αυγενάκης, ζήτησε από το όργανο να εγκρίνει με άτυπη ψηφοφορία τις ενέργειές του, που έγιναν αμέσως μετά τη «εν κρυπτώ», όπως τη χαρακτηρίζει, σύσκεψη της προηγούμενης εβδομάδας του κ. Μουζάλα με τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους των πρωτευουσών των τεσσάρων νομών της Κρήτης.

Από εκείνη την αντίδρασή του είχε προκύψει η σφοδρότατη σύγκρουση με τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό (σ.σ. ο οποίος είχε υποστηριχτεί από τη Ν.Δ.), τον οποίο είχε κατηγορήσει ότι μεθόδευσε τη σύσκεψη με τον αναπληρωτή υπουργό. Μάλιστα η κόντρα έφτασε στα άκρα όταν ο γραμματέας της Ν.Δ. απείλησε συνεργάτες του δημάρχου ότι «θα τον τελειώσει».

Τη σχετική καταγγελία είχε κάνει ο ίδιος ο κ. Λαμπρινός με ανακοίνωσή του διερωτώμενος «ποιος είναι ο κ. Αυγενάκης για να “τελειώσει” έναν αιρετό». Ακολούθησε σχετική διάψευση από τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι βρίσκεται «σε σύγχυση», με τον τελευταίο να ανταπαντά πως «γνωρίζει πολύ καλά τι λέει» και να καλεί τον κ. Αυγενάκη «την επόμενη φορά που θα του απευθυνθεί να είναι περισσότερο προσεκτικός».

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η χθεσινή συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, με αποκλειστικό αντικείμενο το προσφυγικό, ασχολήθηκε κυρίως με το γιατί δημοσιοποιήθηκε από τον δήμαρχο η τηλεφωνική επικοινωνία και όχι με το περιεχόμενό της, ενώ οι παριστάμενοι ενέκριναν ομόφωνα τους χειρισμούς Αυγενάκη, προφανώς ακόμα και την υιοθέτηση από μέρους του (ΣΚΑΪ 14/8) της αβάσιμης, όπως αποδείχτηκε, πληροφορίας για μετεγκατάσταση προσφύγων από τη Γερμανία στην Κρήτη, η οποία διαψεύστηκε επισήμως αργότερα από το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Σαφές μήνυμα προς τον Βασ. Λαμπρινό (και όχι μόνο) αποτελεί και η προειδοποίηση που εξέπεμψε διά στόματος Αυγενάκη η ΝΟΔΕ Ηρακλείου, πως όσοι εκλέγονται με τη σημαία ή με τη στήριξη της Ν.Δ. έχουν αυτονόητη υποχρέωση να στηρίζουν τις θέσεις της στο συγκεκριμένο θέμα αλλά και γενικότερα.

(Κεντρική φωτογραφία: Συνεδρίαση της Νομαρχιακής Ηρακλείου της Ν.Δ.).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 19.08.2016