ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Η αλαζονεία της κυβέρνησης εκφράζεται με κάθε τρόπο. Με τα δωράκια στους καναλάρχες, με την έξωση των αρχαιολόγων από το κτίριο της Ερμού, με τα ψέματα της αστυνομίας για τον σοβαρό τραυματισμό της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο, με την εξίσωση των φασιστών με τους αντιφασίστες και φυσικά με την συμμετοχή, στο όνομά σου, στη Γενοκτονία στη Γάζα.

Με τη νέα αναβολή στη δίκη για τον θάνατο του Ιάσονα, με τις παρεμβάσεις της Δικαιοσύνης στο θέμα των υποκλοπών και τόσα άλλα.
Πόσα από αυτά μπορείς να κάνεις ότι δεν βλέπεις;

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:
—–
Αγγελική Βαλσαμάκη, μέλος του Αντιφασιστικού Συντονιστικού: «ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ»

Η Αγγελική Βαλσαμάκη, μέλος του Αντιφασιστικού Συντονιστικού, μιλά για το αντιφασιστικό συλλαλητήριο που είναι προγραμματισμένο για σήμερα στο Νέο Ηράκλειο, ως απάντηση στη σύναξη φασιστών που οργανώνεται την ίδια μέρα.

Η ίδια αναφέρεται στον τραυματισμό της 16χρονης κοπέλας από αστυνομικούς την ημέρα διεξαγωγής αντιφασιστικής συναυλίας, κάνοντας λόγο για μία ακόμη περίπτωση υπέρμετρης βίας των αστυνομικών και καταγγέλλει την προσπάθεια να αποδοθούν κατηγορίες στο θύμα.

Επίσης αναφέρεται στο συλλαλητήριο το οποίο στηρίζουν δεκάδες αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις, οργανώσεις της Αριστεράς, σύλλογοι καθηγητών και δασκάλων, σωματεία εργαζομένων κ.α., ενώ στέλνει μήνυμα προς τις αρχές να μην χτυπηθεί η διαδήλωση.

Τέλος αναφέρεται και στις συλλήψεις Ιταλών ακροδεξιών στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αναστρέψει την εικόνα από την επέλαση των Κροατών ακροδεξιών το καλικαίρι, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα μαζικής συμμετοχής στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο για να δοθεί ισχυρό μήνυμα.

Μάρκος Τσατσούλης, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς: «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Η ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ»

Ο Μάρκος Τσατσούλης, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς, μιλά για την απεργιακή κινητοποίηση της Δευτέρας, ενάντια στο πλάνο της τράπεζας που περιλαμβάνει συρρίκνωση, μειώσεις καταστημάτων, μειώσεις εργαζομένων και εθελούσιες εξόδους.

Ο ίδιος κάνει λόγο για λογική συρρίκνωσης, που συνεχίζει να αποτελεί κεντρική επιλογή της Τράπεζας Πειραιώς και οδήγησε μέχρι σήμερα σε δραστικές μειώσεις καταστημάτων δικτύου και σε μειώσεις προσωπικού μέσα από αλλεπάλληλες εθελούσιες εξόδους.

Αναφερόμενος στις προμήθειες, υποστηρίζει ότι από την μία ο πελάτης πληρώνει υψηλά ποσά και από την άλλη κάνει τη δουλειά μόνος του ηλεκτρονικά, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν υψηλότερες προμήθειες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Τέλος τονίζει ότι η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς στοχοποιεί εργαζόμενους και στελέχη της τράπεζας με στόχο την γρήγορη μείωση του προσωπικού και του αντίστοιχου εργασιακού κόστους, σε μια χρονική στιγμή όπου τα κέρδη της τράπεζας είναι ιδιαίτερα υψηλά.