ΕΝΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΤΥΜΠΑΚΙ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Σε θέση μάχης βρίσκονται οι κάτοικοι του Τυμπακίου στη Μεσσαρά για τη λειτουργία κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή τους. Το βράδυ της Παρασκευής επικράτησε ένταση στο κτίριο του τοπικού ΟΤΕ όταν τεχνικοί με την παρουσία της προϊσταμένης του γραφείου επιχείρησαν να αναβαθμίσουν την υπάρχουσα κεραία της Cosmote.

Οι τεχνικοί κατέφθασαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από τους κατοίκους οι οποίοι άρχισαν να συγκεντρώνονται με απειλητικές διαθέσεις γύρω από το κτήριο. Οι τεχνικοί της εταιρίας φυγαδεύτηκαν συνοδεία των αστυνομικών που επίσης κατέφθασαν στο σημείο και τους οδήγησαν στο Α.Τ. Μοιρών για εξακρίβωση στοιχείων.

*Φωτογραφία: ΑΠΟΨΗ του Νότου

Σύμφωνα με τις ενδείξεις οι υπάλληλοι εκτελούσαν εργασίες αναβάθμισης σε υπάρχουσα κεραία της cosmote αυξάνοντας την ισχύ της, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής. Οι πολίτες και οι τοπικές αρχές του Τυμπακίου δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την λειτουργία της κεραίας κινητής τηλεφωνίας μέσα στην πόλη.

*Φωτογραφία: Dream FM

Τον Αύγουστο του 2014 είχε δημιουργηθεί και πάλι ένταση στο Τυμπάκι για την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, σε κτήριο ιδιώτη, ενώ για το ίδιο θέμα είχε πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού.

(Κεντρική φωτογραφία: Η επίμαχη κεραία κινητής τηλεφωνίας στο κτίριο του ΟΤΕ στο Τυμπάκι).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 15.10.2016