ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΝΑ ΜΩΡΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσε η υπόθεση του 11χρονου κοριτσιού που έμεινε έγκυος και τελικά γέννησε πριν από τρεις μέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Η εισαγγελέας Ηρακλείου ζητά να διερευνηθούν οι συνθήκες στις οποίες πρόκειται να ζήσουν η μικρή μητέρα αλλά και το νεογέννητο παιδί, ενώ την έρευνα έχουν αναλάβει η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου και ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων όπου διέμενε η οικογένεια…

Το περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση στην Κρήτη όταν την Κυριακή το βράδυ προσήλθε στη μαιευτική κλινική το μικρό κορίτσι -που προέρχεται από οικογένεια Ρομά από τη Ρουμανία- μαζί με τη μητέρα του με πόνους τοκετού. Λόγω της πρώιμης ηλικίας, οι γιατροί εκτίμησαν πως δεν μπορεί να γίνει φυσιολογικός τοκετός και δόθηκε εντολή για καισαρική. Τελικά η κοπέλα γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι βάρους 3,2 κιλών, ενώ για τα ιατρικά χρονικά της Κρήτης είναι πρωτοφανής η κύηση σε τόσο μικρή ηλικία, σύμφωνα με τον καθηγητή μαιευτικής-γυναικολογίας, Κ. Ρελάκη.

Πάντως, η εισαγγελέας Ηρακλείου έχει δώσει εντολή το νεογέννητο κοριτσάκι να παραμείνει στη μονάδα νεογνών του νοσοκομείου μέχρι να διαπιστωθεί αν το σπίτι της οικογένειας είναι κατάλληλος χώρος για να μεγαλώσει, ενώ με την 11χρονη μητέρα ασχολήθηκαν ψυχίατρος και παιδοψυχίατρος.

Η γιαγιά του μωρού, 29 ετών, έχει καταθέσει ήδη μήνυση εις βάρος του 14χρονου φερόμενου ως πατέρα, ενώ σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα η αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 12 ετών θεωρείται κακούργημα και τιμωρείται με φυλάκιση έως και 20 χρόνων.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 17.12.2014