ΕΝΑ ΚΕΡΙ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

«Η εναλλακτική είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Δεν υπάρχει κάτι άλλο, το άλλο που θα μπορούσε να βρεθεί είναι να ξαναγυρίσουμε στα κεριά».

Αυτός είναι λόγος μεστός και καθαρός, ενός υπουργού του Περιβάλλοντος και της Ενέργειας. Απέναντι σε κατοίκους που αντιδρούν για τη ραγδαία αλλαγή στο τοπίο, για την καταστροφή κάθε άλλης οικονομικής δραστηριότητας και κυρίως για την έλλειψη σχεδιασμού.

Αν δεν θέλετε τις ανεμογεννήτριες να γυρίσετε στα κεριά, μας είπε ορθά κοφτά από την Κρήτη ο κύριος Χατζηδάκης. Λες και μιλά σε φυλή ιθαγενών που μόλις ήρθαν σε επαφή με τον πολιτισμό. Που απαντούν με «ουγκ» και θα τον χρίσουν μάγο της φυλής που τους έδωσε τα ηλεκτροφόρα φώτα του.

Πάντως αυτοί εδώ οι ιθαγενείς ρωτούν. Πού είναι το σχέδιο για το πόση, πούκαι τί είδους ενέργειαθα παράγουμε; Ποιο είναι το κόστος για τις υπόλοιπες οικονομικές δραστηριότητες και για τη φύση; Αν οι ΑΠΕ είναι τoμέλλον τότε γιατί προχωράμε ΚΑΙ σε εξορύξεις πετρελαίου; Και κυριότερο απ’ όλα: Για ποιον είναι το μέλλον οι ΑΠΕ; Για τους πολίτες ή για τους επενδυτές που αφήνονται ασύδοτοι παντού με βάση τον νέο σας νόμο, που τους κάνατε δώρο το κόστος του καλωδίου διασύνδεσης, που τους ευνοείτε με κάθε τρόπο έναντι των ανθρώπων που υπερασπίζονται τη γη τους;

Δεν ξέρω αν θα ξαναγυρίσουμε στα κεριά, αλλά οι επιχειρηματίες ένα κερί στο μπόι σας σίγουρα θα το ανάψουν… 

Δημοσιεύθηκε στο kriti.efsyn.gr στις 10.06.2020