ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Σήμερα η στήλη προσφέρει ένα δωρεάν μάθημα Γεωγραφίας και Εφαρμοσμένων Τηλεπικοινωνιών στον Σταύρο Θεοδωράκη…

Που μπορεί να οδήγησε μέχρι τα Τέμπη, να φιλοσόφησε για την αξία του θυμού και για το πώς θα τον μετατρέψουμε σε «δύναμη αλλαγής για τη χώρα» αλλά μάλλον ξέχασε να κάνει τον δημοσιογράφο έχοντας απέναντί του τον πρωθυπουργό.

Ο χάρτης είναι ευγενική χορηγία του CretaNews σε κατά συνείδηση ψεύτες όπως οι κυβερνητικοί που βάφτισαν τον απαρχαιωμένο πίνακα του Σταθμαρχείου Λάρισας ως «τοπική τηλεδιοίκηση» και σε αγεωγράφητους και ξεχασιάρηδες που μπορεί αν κάτσουν απέναντι στον πρωθυπουργό, να τον αφήσουν να μιλά για «τοπική τηλεδιοίκηση» και να μην επισημάνουν τη διαφορά μεταξύ των 5 και των 200 χιλιομέτρων, όπως ακριβώς την έχει περιγράψει δύο μέρες πριν ένας ταπεινός σταθμάρχης ξεγυμνώνοντας το κυβερνητικό αφήγημα.

Πάμε λοιπόν:

Η πραγματική τηλεδιοίκηση που λειτουργούσε έως το 2019, στο συγκεκριμένο κομμάτι του δικτύου κάλυπτε όλη την έκταση της σιδηροδρομικής γραμμής από τον Δομοκό έως το Πλατύ. Πληροφοριακά αυτή η απόσταση εκτείνεται μεταξύ τεσσάρων νομών της χώρας. Ο Δομοκός είναι στο νομό Φθιώτιδας, που συνορεύει με το νομό Λάρισας, που συνορεύει με το νομό Πιερίας, που συνορεύει με το νομό Ημαθίας, όπου βρίσκεται και το Πλατύ.

Συνολικά η απόσταση αυτή, που «έβλεπε» η τηλεδιοίκηση είναι μεγαλύτερη από 200 χιλιόμετρα (κοντά στα 220 χλμ για την ακρίβεια).

Πάμε τώρα στον πίνακα που έχει μπροστά του ο σταθμάρχης της Λάρισας. Στον «τοπικό χειρισμό» όπως τον ανέφερε ο υπάλληλος που ξεμπρόστιασε on camera τον υφυπουργό Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Ο σταθμάρχης λοιπόν είπε πως από τον πίνακα αυτό, στο σταθμαρχείο της Λάρισας «βλέπει» περίπου 3,5 χιλιόμετρα προς τη νότια έξοδο του σταθμού και περίπου 1,5 χιλιόμετρο προς τη βόρεια έξοδο του σταθμού. Μαζί με το μήκος του ίδιου του σταθμού της Λάρισας η απόσταση αυτή δεν είναι παραπάνω από 5-6 χιλιόμετρα. Αυτά τα 5 χιλιόμετρα επιμένουν να ονομάζουν «τοπική τηλεδιοίκηση» ο υφυπουργός, ο ίδιος ο πρωθυπουργός και τα παπαγαλάκια που τους αφήνουν να το λένε.

Πάμε τώρα να δούμε πού έγινε το δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου. Το σημείο της τραγωδίας είναι στο ύψος του χωριού Ευαγγελισμός, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τον σταθμό της Λάρισας, δηλαδή σαφώς ΕΞΩ από την εμβέλεια του πίνακα που υπάρχει στο σταθμαρχείο, που ο σταθμάρχης τον λέει «τοπικό χειρισμό», που η κυβέρνηση τον λέει «τοπική τηλεδιοίκηση», που εσείς αν γουστάρετε πείτε τον «Θάλαμο Διακυβέρνησης του Star Trek».


Όπως όμως και αν το πείτε το σημείο του δυστυχήματος είναι ΕΞΩ από την εμβέλεια του συστήματος αυτού. Επαναλαμβάνω: Είναι ΕΞΩ από την εμβέλειά αυτού του πίνακα.

Τώρα βέβαια θα μου πείτε είναι φυσικό αυτά τα πράγματα να τα καταλαβαίνουμε μόνο ελάχιστοι άνθρωποι στον πλανήτη (όπως εγώ) με πτυχία στην αστροφυσική, στην κβαντική μηχανική και στα ανώτερα μαθηματικά, με σπουδές στο Άλφα του Κενταύρου και στο διαγαλαξιακό πανεπιστήμιο του Κολούμπια και του Χάρβαρντ μαζί.

Πού να τα μάθει και να τα κατανοήσει ώστε να φέρει αντίλογο στον πρωθυπουργό ένας φτωχός και μόνος δημοσιογράφος – πρώην πολιτικός και πρώην αρχηγός κόμματος όπως ο Σταύρος Θεοδωράκης που πήγε με το αυτοκίνητο μέχρι τα Τέμπη για να κάνει γύρισμα… Λογικό.

Δημοσιεύθηκε στο Cretanews.gr στις 22.03.2023