ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Σε περίεργες ατραπούς μπαίνει η υπόθεση θανάτου του φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη όσο καθυστερεί η εκδίκαση της κύριας υπόθεσης για τις επιθέσεις που δεχόταν ο φοιτητής από ομάδα Κρητικών συμφοιτητών του. Αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες μετά το αίτημα εκταφής της σορού, που κατέθεσε ιδιώτης ερευνητής.

Λίγες μέρες πριν ο ιδιώτης ερευνητής Κώστας Σπύρου μίλησε σε μέσα ενημέρωσης κάνοντας λόγο για «δολοφονία» του Βαγγέλη Γιακουμάκη και μάλιστα δίνοντας και πληροφορίες για το πώς αυτή τελέστηκε. Συγκεκριμένα μίλησε για συμμετοχή 9 ατόμων, οι οποίοι χτύπησαν με σιδερόβεργα τον άτυχο φοιτητή και στη συνέχεια εξαφάνισαν το πτώμα του.

Μάλιστα ο κ. Σπύρου ζήτησε να γίνει εκταφή της σορού του φοιτητή προκειμένου να αποδειχτούν οι ισχυρισμοί του ενώ επεσήμανε πως όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του τα έχει παραδώσει στον εισαγγελέα. Σε σχέση με το κίνητρο της δολοφονίας ο κ. Σπύρου έκανε λόγο για παλιά βεντέτα που ξεκίνησε από τον παππού του Β. Γιακουμάκη.

Για το θέμα πάντως παρενέβη ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας, ο οποίος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΡΗΤΗ TV, δήλωσε πως κανένας από την οικογένεια δεν έχει σχέση με τον ερευνητή Κώστα Σπύρου και πως ουδέποτε κανένας απευθύνθηκε σε εκείνον για να βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Επισήμανε δε ότι κανένας πλην της οικογένειας δεν μπορεί να υποβάλει αίτημα εκταφής και πως τέτοιο αίτημα δεν έχει υποβληθεί.

Η αγωνία της οικογένειας Γιακουμάκη επιτείνεται από τη συνεχή ανακίνηση σεναρίων, τη στιγμή που η προανάκριση για την κύρια υπόθεση καθυστερεί δραματικά μετά την αλλαγή της ανακρίτριας λόγω εγκυμοσύνης. Ωστόσο και η νέα ανακρίτρια που ανέλαβε την υπόθεση έμεινε και εκείνη έγκυος. Όπως έχει τονίσει ο δικηγόρος της οικογένειας υπάρχει ένας και μόνο τακτικός ανακριτής για όλες τις τρέχουσες υποθέσεις των Ιωαννίνων, γεγονός που καθυστερεί δραματικά την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Δεκέμβριο σε σχέση με τις ευθύνες της διοίκησης της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων αλλά και πολιτικών προσώπων το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων έκρινε ένοχο για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση τον πρώην διευθυντή της Σχολής και αθώους την υπεύθυνη της Εστίας της Σχολής, που κατηγορούνταν για το ίδιο αδίκημα, και τον πρώην υπουργό Χρήστο Μαρκογιαννάκη, που κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος. Στον διευθυντή επιβλήθηκε ποινή δύο ετών με τριετή αναστολή.

(Κεντρική φωτογραφία: Την εκταφή της σορού του Β. Γιακουμάκη ζητά ιδιώτης ερευνητής. Δεν έχει καταθέσει τέτοιο αίτημα η οικογένεια).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 28.04.2017