«ΔΟΛΟΦΟΝΕΊΤΑΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Με τις καταθέσεις των γιατρών που έχουν οριστεί ως τεχνικοί σύμβουλοι της πλευράς των κατηγορουμένων συνεχίστηκε η δίκη για τον θάνατο του φιλάθλου του Εθνικού, Κώστα Κατσούλη, στο κακουργιοδικείο Νεάπολης.

Η ιδιώτης ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη μίλησε για παθολογικά αίτια που ενδέχεται να οδήγησαν στον θάνατο του φιλάθλου, αμφισβητώντας ευθέως τις μαρτυρικές καταθέσεις και τα πορίσματα συναδέλφων της που είχαν μιλήσει για θανατηφόρα χτυπήματα, τα οποία είχε δεχτεί ο 46χρονος φίλαθλος.

Η κ. Σπανουδάκη είπε πως, αφενός υπάρχει η διαγνωσμένη αμυλοειδική εγκεφαλοπάθεια, ενώ υπάρχει και ενδεχόμενη αρτηριακή υπέρταση του θύματος, που μπορεί να συνετέλεσαν σε μεγάλο βαθμό στον θάνατό του, αν και -όπως είπε- και οι δύο αυτές παθολογικές αιτίες ήταν ασυμπτωματικές.

Εντύπωση προκάλεσε η σύγκριση των συνθηκών που επικρατούσαν στο γήπεδο με τις συνθήκες σε αγώνα πυγμαχίας, την οποία επιχείρησαν, τόσο η κ. Σπανουδάκη όσο και ο συνήγορος υπεράσπισης Δ. Βέρρας.

Μεταξύ άλλων, η ιατροδικαστής ανέφερε πως«θα έπρεπε να παρουσιάζουν εγκεφαλική αιμορραγία και οι πυγμάχοι που σε κάθε αγώνα δέχονται σωρεία χτυπημάτων στο κεφάλι», τονίζοντας πως τα χτυπήματα από μόνα τους δεν δικαιολογούν τον θάνατο του Κώστα Κατσούλη.

«Παρέλειψαν βέβαια να πουν ότι στους αγώνες πυγμαχίας δεν χρησιμοποιούνται σιδηρογροθιές, τα χτυπήματα γίνονται με γάντια και όχι στο πίσω μέρος του κεφαλιού, από ένα και όχι από 20 άτομα ταυτόχρονα, και το κεφάλι των πυγμάχων είναι έτσι κι αλλιώς προστατευμένο», δηλώνει με παράπονο στην «Εφ.Συν.» ο αδελφός του θύματος, Θύμιος Κατσούλης, χαρακτηρίζοντας «εξωφρενικά» όσα ακούγονται στο δικαστήριο.

Για προϋπάρχοντα περιστατικά θανάτων που αποδίδονται σε αμυλοειδική εγκεφαλοπάθεια έκανε λόγο και η παθολογοανατόμος Δήμητρα Καραγιάννη, μιλώντας και εκείνη για παθολογικά αίτια που οδήγησαν στον θάνατο του άτυχου φιλάθλου.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως και οι δύο γυναίκες τεχνικοί σύμβουλοι έχουν οριστεί από την πλευρά κάποιων εκ των κατηγορουμένων και όχι από το σύνολο των έξι που κάθονται στο εδώλιο, καθώς δεν αποτελεί κοινή γραμμή της υπεράσπισης η αμφισβήτηση των αιτιών θανάτου του Κώστα Κατσούλη.

Πάντως, για συνεχιζόμενη προσπάθεια συγκάλυψης εξακολουθεί να κάνει λόγο ο πατέρας του Κώστα Κατσούλη, μιλώντας στην «Εφ.Συν.»:

«Παρακολουθούμε ανθρώπους να ισχυρίζονται πως ο Κώστας περίπου σωριάστηκε μόνος του στο έδαφος, λες και δεν υπήρξε ποτέ η επίθεση των χούλιγκαν. Μας κάνει εντύπωση για μια κοινωνία, όπως η ιστορική Αλικαρνασσός, ότι δεν έχει βρεθεί μια εικόνα, ένα πλάνο βίντεο από τα εκατοντάδες κινητά που ήταν στο γήπεδο, για να δείξει την αλήθεια, και βλέπουμε να δολοφονείται για δεύτερη φορά το παιδί μας».

(Κεντρική φωτογραφία: Οι γονείς του Κώστα Κατσούλη δείχνουν στον συντάκτη της «Εφ.Συν.» τα στοιχεία των ιατροδικαστικών εξετάσεων).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 24.02.2016