ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ» ΤΗΣ Ν.Δ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Τέσσερις πολυπληθείς συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στην Κρήτη στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στο Ηράκλειο δόθηκαν δύο ραντεβού, στην πλατεία Ελευθερίας στις 6 μ.μ. και μία ώρα αργότερα στα Λιοντάρια, με εκατοντάδες ανθρώπους να δίνουν το «παρών» και να κυριαρχούν συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας, ενώ δεν έλειψαν και πανό με θέμα τη δολοφονική επίθεση των αστυνομικών εις βάρος του Ρομά Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη.

Με το τέλος της δεύτερης πορείας υπήρξαν περιορισμένα επεισόδια και κυνηγητό μεταξύ των διαδηλωτών και των ΜΑΤ, ενώ έγινε και χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης στις οδούς Γιαμαλάκη και Χάνδακος. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, που δεν πήραν μεγαλύτερη έκταση, πραγματοποιήθηκαν δύο προσαγωγές.

Στο Ρέθυμνο πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση μπροστά στο δημαρχείο της πόλης και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους. Η αστυνομική παρουσία σε όλες τις συγκεντρώσεις ήταν έντονη αλλά σε απόσταση από τους διαδηλωτές και δεν υπήρξαν επεισόδια.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 07.12.2022