«ΔΙΑΛΟΓΟ ΕΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΜΠΛΟΚΑ ΕΜΕΙΣ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Με ένα νέο μπλόκο στον κόμβο των Μαλίων απάντησαν οι αγρότες της Κρήτης στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού προς τους συναδέλφους τους από την υπόλοιπη Ελλάδα, τις οποίες χαρακτήρισαν «προεκλογικού χαρακτήρα».

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι από το Οροπέδιο Λασιθίου απέκλεισαν χθες το πρωί τον Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης, αποκόπτοντας το Ηράκλειο από το Λασίθι, ενώ αργότερα το απόγευμα πραγματοποίησαν κινητοποίηση και στην παλαιά εθνική οδό, μέσα στα Μάλια, απ’ όπου εξέτρεπε την κυκλοφορία των οχημάτων η Τροχαία.

Μέχρι το βράδυ η Κρήτη παρέμενε κομμένη στα δύο στο συγκεκριμένο σημείο, με το μπλόκο στην καινούρια εθνική οδό να είναι μόνιμα κλειστό και στην παλαιά να ανοίγει μόνο κατά διαστήματα.

Οπως δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Οροπεδίου, Μανώλης Πατεράκης, στο μπλόκο θα παραμείνουν τουλάχιστον δύο μέρες, μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, οπότε θα συνεδριάσει εκ νέου η Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών για να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις.

«Ακούσαμε τον πρωθυπουργό απλά να διαβάζει το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Οσο δεν γίνεται πραγματικός διάλογος χωρίς προαπαιτούμενα, εμείς θα απαντάμε με νέα μπλόκα» λέει ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή, άλλη ομάδα αγροτών απέκλεισε εκ νέου την Εφορία στο Ηράκλειο, ενώ παραμένουν και τα προσκείμενα στο ΚΚΕ μπλόκα των Πραιτωρίων στην ενδοχώρα του Ηρακλείου και των Μεγάλων Χωραφιών στα Χανιά.

Συνδικαλιστές, μέλη της Παγκρήτιας Συντονιστικής δηλώνουν δικαιωμένοι από την επιλογή τους να μη συμμετάσχουν στον διάλογο με τον πρωθυπουργό, καθώς θεωρούν πως οι προτάσεις που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας δεν αλλάζουν τη συνολική εικόνα που διαμορφώνει γι’ αυτούς το νέο ασφαλιστικό και οι επερχόμενες επιβαρύνσεις.

Εν τω μεταξύ στο στόχαστρο των αγροτών στο Ηράκλειο βρέθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, τον οποίο πολιόρκησαν σε τηλεοπτικό σταθμό όπου έδινε συνέντευξη, επιτιθέμενοι εναντίον του ειδικά όταν τον άκουσαν να λέει πως θα ψηφίσει το ασφαλιστικό εφόσον γίνουν οι διορθωτικές αλλαγές που πρότεινε ο πρωθυπουργός.

(Κεντρική φωτογραφία: Μέλη της Παγκρήτιας Συντονιστικής δηλώνουν δικαιωμένοι από την επιλογή τους να μη συμμετάσχουν στον διάλογο με τον πρωθυπουργό).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 24.02.2016