ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ

ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Νικόλαος Βραχνής
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ερωτήματα για τον ρόλο της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ● Αποπέμφθηκε ο πρόεδρός της μετά τις αποκαλύψεις (και) της «Εφ.Συν.» ● Εξηγήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω Πολάκη ● Μαραθώνιες απολογίες των συλληφθέντων και εμπλοκή… Κούγια.

Μαραθώνιες ήταν οι απολογίες των κατηγορούμενων για την υπόθεση της εμπορίας ωαρίων και ανθρώπων στα Χανιά. Από τις εφτά το πρωί της Κυριακής έως τα ξημερώματα σήμερα οι δύο ανακριτές και ο εισαγγελέας εξέταζαν τους συλληφθέντες σε μία από τις πιο περίπλοκες υποθέσεις στα δικαστικά χρονικά των τελευταίων ετών. Πρώτοι προσήχθησαν στα δικαστήρια οι δύο γιατροί της κλινικής, ο ιδιοκτήτης και διευθυντής της, 73 ετών, που φέρεται και ως ο εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης, και ο 44χρονος εμβρυολόγος και επιστημονικός διευθυντής της.
Ακόμη αναμένει η «Εφ.Συν.» από τον πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής να διευκρινίσει τι αφορούσε ο έλεγχος στην «αμαρτωλή» κλινική των Χανίων και κυρίως γιατί δεν εφαρμόστηκε η ποινή που ο ίδιος εισηγήθηκε
Έχει περάσει ένα 24ωρο από τα ερωτήματα που υπέβαλε χθες η «Εφ.Συν.» στον πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Νικόλαο Βραχνή, σε σχέση με την απόφαση ανάκλησης της άδειας της κλινικής στα Χανιά, η οποία δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ήταν που διενήργησε αυτοψία η οποία οδήγησε στην ανεφάρμοστη ποινή, ο κ. Βραχνής δεν αισθάνεται την ανάγκη να διευκρινίσει, ούτε τι αφορούσε ο έλεγχος, ούτε κυρίως γιατί δεν εφαρμόστηκε η ποινή που ο ίδιος εισηγήθηκε.

Τα ίδια ερωτήματα με την «Εφ.Συν.» έχει θέσει από το βράδυ της Πέμπτης και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.
Αλλά φαίνεται πως το αυτί του προέδρου δεν ιδρώνει…

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 12.08.2023