ΓΡΑΨΕ ΚΑΤΙ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παιδιά το νου σας! Σήμερα θα βάλουμε λίγο από «αειφόρο ανάπτυξη», μπόλικη από «κλιματική κρίση» και «πράσινη μετάβαση». Μισό κιλό από «κίνδυνο ερημοποίησης» και μια τζούρα από «αρχές οικολογίας», «κυκλική οικονομία» και φυσικά «ανανεώσιμες πηγές». Τα πετάμε όλα στο μίξερ και βγάζουμε μια ανακοινωσάρα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που δεν θα πιάνουν μία μπροστά μας η Γκρέτα Τούμπεργκ αγκαλιά με τον Κουστώ.

Ειδικά φέτος πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας γιατί σε τέσσερις μέρες έχουμε εκλογές. Και από αύριο ξανά θα ξεσκίσουμε τα πάντα…

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:

—–

Νίκος Αργυρίου, από το Δίκτυο «Σπάρτακος»: «ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗ ΖΩΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ»

https://open.spotify.com/episode/5bmrTmXLO3Wa2r2T52qIEr

Ο Νίκος Αργυρίου, από την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευσίμων, μιλά για τον πρόσφατο τραυματισμό τριών ΕΠΟΠ από ληγμένο βλήμα όλμου κατά τη διάρκεια άσκησης στα Ιωάννινα, θέτοντας ερωτήματα για την αιτία της έκρηξης αλλά και την κατάσταση γενικότερα του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, συνδέοντας το όλο θέμα με την αθρόα αποστολή όπλων στην Ουκρανία. 

Αρχικά, αναλύει τις συνθήκες του ατυχήματος, κατηγορώντας το υπουργείο Αμυνας και την ηγεσία του στρατού ότι υποβαθμίζουν το ζήτημα, δημιουργώντας μια «κανονικότητα» ενώ υπογραμμίζει ότι τα βλήματα που χρησιμοποιήθηκαν στην άσκηση αυτή, είναι από το 1950.

Επίσης αποκαλύπτει ότι στελέχη του Ουκρανικού στρατού έρχονται για να επιλέξουν ποια όπλα και πυρομαχικά θέλουν, με αποτέλεσμα να φεύγουν τα πιο νέα και να χρησιμοποιούνται αναγκαστικά ως αναλώσιμα στις ασκήσεις τα παλιά πυρομαχικά, θέτοντας σε κίνδυνου τους στρατιώτες και τα στελέχη. Επιπλέον θέτει το ζήτημα των ανθρώπινων ζωών, υπενθυμίζοντας ανάλογο συμβάν στον Βόλο το 2014 όπου πάλι με βλήμα όλμου, δύο ΕΠΟΠ κα ένας στρατιώτης έχασαν τη ζωή τους.

Όπως υποστηρίζει, ο ελληνικός στρατός έχει πλήρη εμπλοκή στους πολέμους στην Ουκρανία και στην Παλαιστίνη, τονίζοντας ότι κοινός παρονομαστής είναι να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και οι στρατιωτικές δεσμεύσεις επισημαίνοντας παράλληλα την αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή, φέρνοντας ως παράδειγμα την αποστολή στην Λιβύη με τους πέντε θανάτους και την παλαιού τύπου φρεγάτα Ύδρα στην Ερυθρά Θάλασσα.

Κλείνοντας, αναφέρεται και στη γενική στροφή της Ε.Ε. προς τον μιλιταρισμό και στον κοινό στόχο με το ΝΑΤΟ να πληγεί η Ρωσία στην Κριμαία, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση είναι σε πλήρη σύμπνοια με αυτό, ενώ πέραν της αποστολής πολεμικού υλικού, θεωρεί δεδομένα ότι η Ελλάδα θα στείλει και προσωπικό, όπως π.χ. εκπαιδευτές, ακολουθώντας την πρόταση Μακρόν.