Επικαλούνται σήμερα τον θαρραλέο εισαγγελέα Δημήτρη Τσεβά, για να σπιλώσουν τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου. Διατυμπανίζουν τις αναφορές στην περίφημη έκθεσή του για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου ως προς τη μετατροπή της εξέγερσης από φοιτητική σε αμιγώς πολιτική.
Θα τους βόλευε πολύ να είχε μείνει για αυτό στην ιστορία ο Δημήτρης Τσεβάς. Θα τους βόλευε πολύ να χρειαζόταν να ρωτάμε τους εισαγγελείς (ακόμα και αυτούς τους εισαγγελείς που στάθηκαν τίμια και παλικαρίσια απέναντι στην ιστορία τους) για το αν οι κινητοποιήσεις μας είναι αμιγώς φοιτητικές, εργατικές ή αν επιτρέπεται να παίρνουν πολιτικά χαρακτηριστικά.
Ξεχνούν όμως στην Ομάδα Αλήθειας ποιος ήταν ο Τσεβάς που σήμερα επικαλούνται. Ξεχνούν, ή θέλουν να ξεχνούν, πως ήταν ο πρώτος που κατέγραψε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου που σήμερα αμφισβητεί ο δεξιός συρφετός. Ξεχνούν πως στην ίδια έκθεση περιγράφει τις δολοφονίες και τις αυθαιρεσίες από την αστυνομία και τους παρακρατικούς.
Ξεχνούν ή ίσως δεν έμαθαν ποτέ και την ιστορία που αφορά το Ηράκλειο, όταν ο Δημήτρης Τσεβάς υπηρετούσε εδώ και την μνημειώδη αντιπαράθεσή του με τον Παττακό για την κατεδάφιση του ιστορικού ναού του Σωτήρος στη σημερινή Πλατεία Κορνάρου.
Τα ντοκουμέντα έχει φέρει στην επιφάνεια η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ και ο Αλέκος Ανδρικάκης και από εκεί αντιγράφω:
«Είναι γνωστή η σύγκρουσή του με τον τότε δικτάτορα και αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Χούντας, Στυλιανό Παττακό, για τη μη κατεδάφιση του Ναού του Σωτήρος, μνημείο του 13ου αιώνα που είχε χαρακτηρισθεί διατηρητέο.
Και συγκεκριμένα σε μια συνάντηση που είχαν στην πλατεία Κορνάρου για το θέμα αυτό και που ο εισαγγελέας εξακολουθούσε να επιμένει στη μη κατεδάφιση του παραπάνω Ναού, ο Παττακός έδωσε εντολή σʼ αυτούς που τον ακολουθούσαν να τον συλλάβουν. Και τότε ο πάντοτε ετοιμόλογος, αποφασιστικός και θαρραλέος, Δημ. Τσεβάς, τον αποστόμωσε λέγοντάς του: “Εγώ είμαι εισαγγελεύς και εγώ μπορώ να διατάξω ποιους θα συλλάβουν, και όχι εσείς, διότι δεν έχετε καμία αρμοδιότητα να αναμειγνύεσθε στην Υπηρεσία μου”. Η απάντησή του αυτή εξόργισε τον αντιπρόεδρο Παττακό, με αποτέλεσμα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να πάρει δυσμενή μετάθεση στην Αμαλιάδα».
Ας μάθει λοιπόν Ιστορία η «Ομάδα Αλήθειας» της Νέας Δημοκρατίας. Αν ψάξει το όνομα Παττακός μπορεί και να πέσει πάνω και στην ιδιόχειρη επιστολή του προς τον σημερινό αντιπρόεδρο του κόμματός τους, Αδωνι Γεωργιάδη. Ας κρατήσουν αυτόν και ας αφήσουν ήσυχο τον Τσεβά που τάχθηκε για πάντα στην απέναντι όχθη από τη δική τους.