ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Σε πολλές σκέψεις με έβαλε η συγκατάβαση του Γερμανού προέδρου Γκάουκ προς την Ελλάδα. Με συγκίνησε ο μπαγάσας που είπε ότι μικρός μάθαινε αρχαία ελληνικά και πολύ περισσότερο που κάθισε υπομονετικά να τα ακούσει και από τον Παπούλια και από τον Τσίπρα και από τον Γλέζο για το θέμα των αποζημιώσεων. Χωρίς να δώσει τίποτα, χωρίς να απαντήσει επί της ουσίας βέβαια.

Μα δε μου το βγάζετε από το μυαλό πως και μόνο που δέχτηκε να μπει στο κάδρο με κάποιους δίπλα να βάζουν το θέμα, από τον Γλέζο μέχρι τον μονίμως άβουλο και διακοσμητικό δικό μας Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάτι παίζει… κάτι μυρίζονται οι Γερμανοί και όπως πάντα προτιμούν να έχουν το πάνω χέρι.

Το θέμα των αποζημιώσεων έχει πολλές προεκτάσεις στο επίπεδο της κοινωνίας και στο επίπεδο της οικονομίας. Σκέφτομαι πως κάποτε ο ήρωας Γλέζος και ο μακαρίτης ο Σταμούλης από τη Βοιωτία ήταν γραφικοί που φώναζαν για τα ολοκαυτώματα και για το κατοχική δάνειο. Και σήμερα ο Γερμανός πρόεδρος πάει βόλτα στα καμένα χωριά της Ελλάδας.

Μη βιαστείτε, δε λέω πως μαλάκωσαν οι Γερμανοί και θα μας το δώσουν πίσω. Παζάρι μου μυρίζει στο άμεσο μέλλον και δυστυχώς όχι μόνο με την παρούσα κυβέρνηση. Και οι αποζημιώσεις θα παίξουν κάποιο ρόλο όταν έρθει εκείνη η ώρα. Ελπίζω μόνο να ζει ακόμα ο Μανώλης Γλέζος και να μην απογοητευτεί από την τροπή που θα πάρουν τα πράγματα.

Σας αντιγράφω και μια δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη έτσι για να έχουμε να ανατρέχουμε στα προηγούμενα φύλλα της εφημερίδας όταν και αν χρειαστεί. «Είναι απόλυτα σαφές, δεν θα επαναδιαπραγματευτούμε το Μνημόνιο, θα επαναδιαπραγματευτούμε τη δανειακή σύμβαση. Τους όρους δηλαδή και τις διαδικασίες αποπληρωμής του χρέους».

Δημοσιεύτηκε στον Δρόμο της Αριστεράς, στις 11.03.2014