ΒΑΣΑΝΙΖΑΝ ΑΓΡΙΑ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συγκλονιστικά στοιχεία για τις συνθήκες που βίωνε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης έως και λίγες μέρες πριν από την εξαφάνισή του έρχονται σταδιακά στο φως από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, έναν χρόνο μετά τον θάνατο του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Από τα στοιχεία φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις για βασανιστήρια έως και δύο μέρες πριν από την εξαφάνιση του παιδιού, τα οποία μάλιστα ήταν σε γνώση της Διεύθυνσης της Σχολής.

Οι πληροφορίες κάνουν και πάλι λόγο για συγκεκριμένη παρέα Κρητικών, και ιδιαίτερα ενός πρόσφατα αποφοίτου, ο οποίος φέρεται να καθοδηγούσε και να πρωτοστατούσε στις επιθέσεις κατά του Β. Γιακουμάκη.

Μάλιστα, σύμφωνα με κατάθεση μάρτυρα, λίγες ημέρες πριν από τον θάνατό του ο Βαγγέλης αναγκάστηκε να κλειδωθεί στο δωμάτιό του όταν ενημερώθηκε για την παρουσία του συγκεκριμένου Κρητικού στη σχολή.

Οι αποκαλύψεις που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» προκάλεσαν την αντίδραση της μητέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, η οποία δήλωσε σοκαρισμένη από όσα έρχονται σταδιακά στο φως και επανέλαβε το αίτημα της οικογένειας προς τη Δικαιοσύνη να κινηθεί γρήγορα και να δικαιώσει την ψυχή του παιδιού της.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 04.02.2016