ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, ΤΟ ΕΞΩΤΙΚΟ ΠΟΥΛΙ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Το πορτραίτο του Βαρουφάκη στο Υπουργείο Οικονομικών φωτογράφιζαν οι Γερμανοί, με επικεφαλής τον Κρίστιαν Λίντνερ, τον διάδοχο του Σόιμπλε, που επισκέφθηκαν χθες την Αθήνα. Και δώστου τα γελάκια και οι ειρωνείες, και δώστου ξανά τα πικρόχολα σχόλια στα εγχώρια ΜΜΕ της λίστας Πέτσα, και δώστου ξανά η δολοφονία χαρακτήρα.

Ας αφήσουμε λίγο στην άκρη όσα έγιναν το 2015. Εχουν χυθεί (και θα χυθούν ακόμα) τόνοι μελάνης για εκείνη τη διαπραγμάτευση και την κωλοτούμπα μετά το δημοψήφισμα.

Μια μόνο σκέψη: Εκεί δίπλα στο πορτραίτο του Βαρουφάκη είναι οι φωτογραφίες όλων των υπουργών Οικονομικών. Είναι, για παράδειγμα, του Γιάννου Παπαντωνίου, που μπήκε φυλακή για μίζες, είναι του Γιώργου Παπακωνσταντίνου που έσβηνε κάτι ξαδέρφες από τη λίστα Λαγκάρντ, είναι του Βενιζέλου με τα κρυμμένα στικάκια της λίστας Λαγκάρντ στο σπίτι του, είναι του Γκίκα Χαρδούβελη με το περιβόητο email προς την Τρόικα, είναι και του Στουρνάρα με την εταιρία της συζύγου που έπαιρνε δουλειές με απευθείας αναθέσεις από το Υπουργείο Υγείας.

Από όλους αυτούς, από όλες αυτές τις αμαρτίες που κρύβονται σε αυτό το υπουργείο, οι Γερμανοί φίλοι μας φωτογράφιζαν μόνο τον Βαρουφάκη. Σα να πηγαίνεις στον ζωολογικό κήπο και να φωτογραφίζεις το πιο εξωτικό πουλί, αυτό που ξεφεύγει από την… κανονικότητά σου.

Γιατί η υπόλοιπη «κανονικότητα» δεν τους ενόχλησε ποτέ. Ο μόνος που ενόχλησε ήταν ο Βαρουφάκης. Ίσως κάτι παραπάνω να ξέρουν και τον φωτογραφίζουν ακόμα…

Αν ήμουν στη θέση του μπορεί και να καμάρωνα…

Δημοσιεύθηκε στo Cretanews.gr στις 16.06.2022