ΑΧ, Ο ΜΠΑΓΛΑΜΑΣ (ΤΟΥ MEGA)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Όχι δεν ήταν λάθος προφανώς, εξάλλου δεν έγινε και η παραμικρή προσπάθεια ανασκευής ή διόρθωσης. Για τον μπαγλαμά του Χριστόδουλου μιλώ και το πανηγύρι που έστησαν στο Μega. Όσοι ξέρουν από την προετοιμασία δελτίων, γνωρίζουν πως το «σούπερ», το κείμενο που εμφανίζεται στην οθόνη την ώρα του ρεπορτάζ, είναι έτοιμο πολλή ώρα πριν.

Ας πιστέψουμε πως η Όλγα μπερδεύτηκε και δεν ήξερε ότι ο Ξηρός εμφανίζεται στο video clip το 1993, δηλαδή δέκα χρόνια πριν από τη σύλληψή του. Πώς να πιστέψεις όμως ότι εκεί, στο πρώτο δελτίο της χώρας δεν βρέθηκε κανείς να διορθώσει το «Χόρευε και έπινε σε πανηγύρι στην Ικαρία το καλοκαίρι ο Χριστόδουλος». Θα ήταν όντως γελοιότητα της δημοσιογραφίας, αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνα τα πράγματα.

Γιατί αν ο Γιάννης, η Όλγα και οι υπόλοιποι αποφάσισαν ότι ετοιμάζεται νέο χτύπημα, τότε δεν βαριέσαι, για να πείσουμε λέμε και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα. Εξάλλου, όσοι το είδαν είναι απείρως περισσότεροι από αυτούς που θα μάθουν την απάτη.

Όμως, πραγματικά, επικίνδυνη είναι η σιγουριά για το χτύπημα. Τόσο μεγάλη όσο και της Ντόρας, τόσο επείγουσα όσο και η ανησυχία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Μεγαλύτερη και από του ίδιου του Χριστόδουλου θα έλεγε κανείς που -υποτίθεται- ότι αυτές τις ώρες ζώνεται τα φυσεκλίκια.

Σε κάνει να αναρωτιέσαι ποιος πράγματι τη χρειάζεται αυτή την πολυαναμενόμενη επίθεση. Και φυσικά το ερώτημα απευθύνεται σε κάθε λογής παραλήπτη. Από την Όλγα μέχρι τον ίδιο τον Χριστόδουλο.

Με περίεργες «πενιές» μπήκε το ’14, δεν νομίζετε;

Δημοσιεύτηκε στον Δρόμο της Αριστεράς, στις 13.01.2014