ΑΧ, ΑΛΕΞΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Δεν τα έχω μαζί σου βρε μπαγάσα. Εσύ τη ζωή σου κάνεις. Πενταήμερη διαρκείας πήγες στις Βρυξέλλες, περνάς καλά κει πάνω και αυτό βγαίνει στον κόσμο ήδη από τις πρώτες φωτογραφίες που μας έστειλες. Δεν ήταν έκπληξη που θα συμμετέχεις και στο τηλεσκουπίδι. Γιατί να μην συμμετάσχεις. Κι εμείς όταν πήγαμε πενταήμερη δε σταματήσαμε τις άλλες δραστηριότητες της ζωής μας. Απλά δεν μας πλήρωνε κανείς 15.000 το μήνα αλλά δε βαριέσαι, λεπτομέρειες.

Αλήθεια δεν τα έχω μαζί σου, εσύ τους κορόϊδεψες μια χαρά και μπράβο σου δηλαδή που τα κατάφερες.

Εκείνους τους 163.000 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που σε έστειλαν εκεί θα ήθελα να δω. Από δαύτους οι πεντέμισι χιλιάδες ζουν και στο Ηράκλειο εδώ δίπλα μου, ανάμεσά μας.
Έναν από αυτούς ρε παιδί μου να βγει σήμερα και να πει, ναι ρε φίλε, εγώ Γεωργούλη ψήφισα, γιατί θα με εκπροσωπήσει επάξια, γιατί είναι αριστερός, γιατί είναι ωραίος, γιατί έχει χαβαλέ, γιατί είναι εραστής δυτικών προαστίων, γιατί η Αριστερά αξίζει επιτέλους σε αυτό τον τόπο να έχει ευρωβουλευτή που συμμετέχει και σε τηλεριάλιτυ.

Και οι άλλοι αριστεροί που δεν σε ψήφισαν κι αυτοί έχουν ευθύνη. Γιατί ήξεραν πως είσαι και εσύ στη λίστα. Όπως ήξεραν ότι είναι και ο Κόκκαλης και η Κουντουρά και η Ραλλία. Κατά βάθος ήξεραν πως ψήφιζαν π.χ. Ρος Ντέιλι, Πλουμπίδη ή Καστελλίνα αλλά τους έβγαινες εσύ. Εναν από αυτούς θέλω σήμερα να βγει να πει πως γιαυτό αξίζει να ξανάρθει στα πράγματα η Αριστερά. Γιατί εκτός από τον Γεωργούλη τώρα έχουμε και τον Γκλέτσο, μην ξεχνιέστε…

Αλέξη εσύ το πας καλά. Μην αλλάξεις τίποτα. 163.000 σταυροί είναι αυτοί, δεν είναι λίγοι. Δεν σε αλλάζουν αυτοί, εσύ τους αλλάζεις και πρέπει να είσαι υπερήφανος για αυτό. Στο πρόσωπό σου χτίζεται ο μέσος αριστερός ψηφοφόρος.

Πως να στο πω αλλιώς: Your Face Sounds Familiar.