+

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ, ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Την Δευτέρα (4 Ιουλίου) ο ΕΟΔΥ κάλεσε επειγόντως τους δημοσιογράφους για να ανακοινώσει πως βρισκόμαστε σε νέα έξαρση της πανδημίας.

Είπε για την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων σε Κρήτη, νησιά Ιονίου και Νότιου Αιγαίου αλλά και στην Αττική. Είπαν οι ειδικοί (τη Δευτέρα πάντα) πως υπάρχει μεγάλη αύξηση στις νοσήσεις στις ηλικίες 18 – 24 και πως αναμένουμε νωρίτερα την κορύφωση του νέου κύματος covid. Είπαν πως αυξάνονται (ελεγχόμενα έστω) οι νοσηλείες και άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο εκ νέου επιβολής υποχρεωτικότητας για τη μάσκα σε λιμάνια, αεροδρόμια και άλλους χώρους συνωστισμού.

Προφανώς, τη Δευτέρα, το μήνυμα ήταν σαφές. Τα πράγματα είναι (και πάλι) ανησυχητικά ενώ πλησιάζουμε τα 30.000 καταγεγραμμένα κρούσματα σε ημερήσια βάση.

Και φτάσαμε στην Τετάρτη (χθες, 6 Ιουλίου). Και ανακοινώθηκε πως ο ΕΟΔΥ θα σταματήσει την καθημερινή ανακοίνωση των επιδημιολογικών δεδομένων. Έτσι, χωρίς αιτιολόγηση. Προφανώς επειδή δεν πρέπει οι τουρίστες να κλονίζονται και να μαθαίνουν κάθε μέρα τι γίνεται. Μια φορά στο τέλος της εβδομάδας, κάθε Παρασκευή, και καλά μας είναι…

Πολιτική δημόσιας υγείας κατευθείαν από τα γραφεία της TUI και των άλλων Tour Operators.

Είναι αυτός τρόπος για να κρατάς το κοινό (και τους τουρίστες) σε εγρήγορση ώστε να παίρνουν έστω τα ελάχιστα μέτρα προστασίας;
Ας μην απαντήσω εγώ. Τα λέει ο Θ. Λύτρας (καθηγητής Δημόσιας Υγείας): «Πολύ κακή κίνηση, η οποία αν μη τι άλλο δε βοηθάει στην εμπιστοσύνη του κόσμου στις αρχές Δημόσιας Υγείας. Την καθημερινή ενημέρωση τη σταματάς σε φάση ηρεμίας και ύφεσης της πανδημίας, όχι σε φάση έξαρσης κρουσμάτων».

Όλα καλά, το σχέδιο λειτουργεί.

Δημοσιεύθηκε στο Cretanews.gr στις 07.07.2022